09 20 okt. '24

Verfilmde boeken

Boeken1
Tips 26 sep. 2018
Film en literatuur gaan hand in hand, ook op de 45e editie van Film Fest Gent. In ons programma duiken heel wat films op die het geschreven blad inruilden voor het witte doek, waaronder deze 4 titels.

Het was John C. Reilly die de filmrechten kocht van Patrick deWitt’s 'The Sisters Brothers'. Hijzelf nam de rol van een Sisters-broer op, de andere werd ingevuld door Joaquin Phoenix. De regie is in handen van Jacques Audiard, die hiermee zijn eerste Engelstalige film aflevert, na franstalige kleppers als ‘Un prophète’.

Akhavan haalde haar inspiratie bij het boek van Emily M. Danforth. Ze koos Chloë Grace Moretz om het titelpersonage neer te zetten, een jong meisje dat naar een centrum wordt gestuurd waar ze hopen dat religie haar homoseksuele gedachten zal verdrijven. De "pray the gay away"-aanpak maakt echter weinig indruk op Cameron.

Ook de iets jongere filmfans kunnen van een literair geïnspireerde film proeven. Regisseur Linda Hambäck neemt het Scandinavische noir-genre onder handen in haar versie van de kinderboeken van Ulf Nilsson en Gitte Spee. Deze film wordt in het Nederlands vertoond zodat de kleine bezoekers optimaal kunnen meespeuren met inspecteur Gordon!

Voor zijn regiedebuut koos acteur Paul Dano ook voor een adaptatie. Samen met zijn partner Zoe Kazan herschreef hij de roman van Richard Ford tot een script. De hoofdrollen zijn voor Jake Gyllenhaal en Carey Mulligan, die een niet zo gelukkig gezin vormen. De revelatie van de film is echter de jonge Australiër Ed Oxenbould, de zoon in het huishouden.

Tags

FFG2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?