10 21 okt. '23

Unieke kans: internationale première van 'Los 4 Golpes' van Truffaut

P194p8i67c1t89bqh1hbc157516dn1
21 okt. 2014

Cinematek is de vaste partner van Film Fest Gent voor de vertoningen van zowat alle klassiekers (dit jaar bijvoorbeeld de titels van Fellini). Op deze dinsdagmiddag wordt in de Sphinx ook ‘La Sirène du Mississippi’ vertoond, een misdaadfilm van François Truffaut uit 1947. Deze film wordt voorafgegaan door de internationale première van 'Los 4 Golpes'.

Dankzij het Koninklijk Belgisch Filmarchief kunnen we dus in internationale première een nooit eerder vertoonde kortfilm van François Truffaut onthullen: 'Los 4 golpes'.

Als toemaatje bij de vertoning van 'La Sirène du Mississippi' kan u het filmpje van 3min50 ontdekken. In deze burleske misdaadkomedie die ook een film-in-de-film blijkt te zijn, speelt de cineast zelf de rol van een moordenaar die een vrouw met haar sjaal wurgt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.