10 21 okt. '23

'The Walk' vooropening van het 42e Film Fest Gent

P19u6qltndqgg13qj1a911pe61pot1
02 sep. 2015
Het duizelingwekkende ‘The Walk’, de nieuwste film van Robert Zemeckis met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol, is op 12 oktober 2015 de vooropening van het 42e Film Fest Gent. Naast ‘The Walk’ vertoont FFGent ook de ‘Back to the Future’ trilogie van Zemeckis in het kader van de 30e verjaardag van de film. Tenslotte sluit het festival af met de 15e World Soundtrack Awards, met o.a. de concertpremière van de filmmuziek van ‘The Walk’ in aanwezigheid van Alan Silvestri, de vaste componist van Zemeckis. Daarbij wordt de film tot nieuwe hoogtes getild doordat de film vertoond zal worden in 3D!

'The Walk’ vertelt het waargebeurde verhaal van Philippe Petit, een Franse waaghals die tijdens de jaren zeventig over een koord tussen de New Yorkse WTC-torens danste. Publiekslieveling Joseph Gordon-Levitt geeft gestalte aan de koorddanser. De rest van de cast bestaat uit Ben Kingsley, James Badge Dale, Charlotte Le Bon en Ben Schwartz. De Oscar-winnende documentaire ‘Man on Wire’ zette de stunt al op een voetstuk maar Zemeckis' filmversie maakt er een 'Gravity'-achtig 3D spektakel van.
 Bestel via deze link tickets voor de exclusieve vooropening.

Artistiek directeur Patrick Duynslaegher: “Wij zijn heel blij de nieuwste krachttoer van Robert Zemeckis als vooropening te kunnen tonen van de 42e editie van Film Fest Gent. In de grote Hollywood traditie van weleer is Zemeckis zowel een commercieel succesvolle regisseur als een filmmaker met een eigen stijl en kijk op de wereld. Hij is vooral ook een briljante innovator. Veel van zijn films zijn ook technisch grensverleggend (‘Forrest Gump’, ‘Who Framed Roger Rabbit, ‘Back to the Future’, ‘Contact’, ‘Flight’). Het lijkt wel alsof Zemeckis met elke nieuwe film een andere cinematografische uitdaging aangaat. Zo ook met ‘The Walk’ waarin hij optimaal van de 3D technologie gebruik maakt om de toeschouwer volledig te doen opgaan in het waanzinnig avontuur van Philippe Petit. Dat die mythische torens er intussen niet meer staan maakt zijn stunt nog onwezenlijker en heroïscher.”

‘The Walk’ komt op 14 oktober uit in de bioscoop en zal door Sony Pictures Belgium verdeeld worden.

Word nu Film Fest Friend en haal talloze voordelen uit het festival waaronder een uitnodiging op de exclusieve avant-première van The Walk op 12 oktober!

Praktisch
Vooropening 'The Walk' van Robert Zemeckis op 12 oktober in Kinepolis Gent: tickets
Back to the Future Marathon van Robert Zemeckis op 21 oktober in Kinepolis Gent: tickets
15e World Soundtrack Awards met The Walk componist Alan Silvestri in 't Kuipke Gent op 24 oktober: tickets

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?