12 23 okt. '21

The Broken Circle Breakdown wint Publieksprijs op Key West Film Festival

P189qt0el7lpk17bier21v4fn371
19 nov. 2013

Het blijft prijzen regenen voor Felix van Groeningens The Broken Circle Breakdown. Nadat hij eerder de Publieksprijs won op het Europees Filmfestival van Sevilla, maakten de organisatoren van het Key West Film Festival (13-17 november) bekend dat de film er de Best Foreign Feature Film Audience Award heeft gewonnen.

'Dit is opnieuw fantastisch nieuws,' verklaarde Felix van Groeningen in een eerste reactie. 'het maakt het er alleen maar spannender op voor het grote awards seizoen dat er aan komt in de VS. Ik heb het al eerder gezegd, maar een mooiere erkenning dan een publieksprijs kan ik niet bedenken.'

The Broken Circle Breakdown werd geschreven door Felix van Groeningen en Carl Joos, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels. In de hoofdrollen zien we Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en Nell Cattrysse. Ruben Impens stond achter de camera terwijl Nico Leunen de montage voor zijn rekening nam. De bluegrass soundtrack van de film is van de hand van The Broken Circle Breakdown Band o.l.v. Bjorn Eriksson. Dirk Impens van het Gentse productiehuis Menuet produceerde de film.

Bij ons is de film ondertussen uit op Bluray en dvd (via Lumière), en te bekijken via VOD. De film lokte hier ook bijna 400.000 bezoekers naar de bioscoop. In Frankrijk, waar de film als Alabama Monroe op de affiche staat, werd dit weekend de kaap van de 200.000 bezoekers gepasseerd.

Het jaarlijkse Key West Film Festival vindt plaats in Key West in de Amerikaanse staat Florida. De organisatoren stellen zich tot doel om een brede waaier aan wereld- en locale cinema voor te stellen aan het publiek. Het festivalpubliek is de jury die oordeelt over het palmares.
The Broken Circle Breakdown kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.