10 21 okt. '23

Sterk statement 'Problemski Hotel'-container

P1a1lnamj61ioh8mtkhngsj177u1
15 okt. 2015

Vlakbij de Vooruit, waar de film 'Problemski Hotel' morgen zijn wereldpremière kent, is een container gestrand. De container, een visuele referentie naar de huidige vluchtelingenproblematiek, fungeert tijdens het filmfestival als exporuimte voor de fototentoonstelling van Eddo Hartmann.

Eddo Hartmann nam architecturale foto’s van het imposante BNP Paribas Fortis gebouw aan de Warandeberg te Brussel, waar de filmopnamen van Problemski Hotel exact een jaar geleden plaats vonden. Op de Canvasavond tijdens het FF Gent, op 19 oktober om 19h, zal cast en crew aan deze container verzamelen. Als statement tegen de huidige migratiecrisis, lopen zij vandaar blootsvoets naar de rode loper van de Kinepolis.

Problemski Hotel, een film van Manu Riche, gebaseerd op het boek van Dimitri Verhulst gaat in première op vrijdag 16 oktober in de Vooruit en komt in de zalen op 13 januari 2016.
De fototentoonstelling is gratis te bezichtigen van 14 tot 23 oktober op het Zuid (Woodrow Wilsonplein, 9000 Gent).

Bestel je filmtickets hier!

www.problemskihotel.be
https://www.facebook.com/ProblemskiHotel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.