09 20 okt. '24

Stel je kandidaat voor de Explore Zone Jongerenjury!

Explore Zone Jury 2022
Nieuws 04 aug. 2023
Scherpzinnige filmliefhebber tussen 18 en 26? Ook dit jaar selecteert Film Fest Gent vijf kritische jongeren om als jury haar oordeel te vellen over de films uit de jongerenselectie, te herkennen aan de tag Explore Zone. Als lid van de jongerenjury ben je van 10 tot 21 oktober 2023 eregast van de 50ste editie van FFG en mag jij mee op zoek gaan naar de winnaar van de Explore Award.
How to save a dead friend - Explore Zone Jury Award

Voel je je geroepen? Ben jij ...

  • tussen de 18 en 26 jaar?
  • klaar om je mening over film los te laten op de wereld en op MNM?
  • bereid - indien nodig - om enkele colleges over te slaan om naar de film te gaan?
  • enthousiast om je tien dagen lang te laten begeesteren door internationale topfilms?

Zo verloopt de selectie:

  • Stel je kandidaat door onderstaand formulier in te vullen. Dit kan tot 31 augustus!
  • Enkele dagen na je inschrijving ontvang je een code om via het online platform Sooner een film te bekijken. Je kan kiezen tussen Rodéo van Lola Quivoron of Saint Omer van Alice Diop. Je krijgt twee weken de tijd om een recensie in te zenden over een van deze films. De vorm kies je zelf: geschreven tekst, podcast, video, vlog,... Laat je creativiteit de vrije loop!
  • De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. In de week van 11 september 2023 ontvang je een mail of je al dan niet wordt uitgenodigd voor een volgend gesprek, waarna de jury finaal zal worden samengesteld.

Stel je nu kandidaat voor onze Explore Zone jongerenjury en deel straks samen met MNM mee de prijzen uit op FFG2023! Vul het formulier hieronder in of stuur een mailtje naar explorezone@filmfestival.be.

Je kan je helaas niet meer inschrijven voor de Explore Zone jongerenjury. Waag je kans volgend jaar!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?