11 22 okt. '22

Speciale vertoning van 'Violet'

P191de58u2c08rl16i71rfr4ho1
09 sep. 2014

Vijf klassen uit de tweede en derde graad secundair onderwijs kunnen dankzij Lessen in het Donker en Klasse naar de speciale vertoning, mét nabespreking met regisseur Bas Devos en hoofdrolspeler César de Sutter.

Wanneer de 15-jarige Jesse getuige is van de gewelddadige en zinloze moord op zijn beste vriend, kijkt iedereen naar de jongen voor antwoorden. De blikken van de anderen en zijn onmacht om antwoorden te geven, isoleren Jesse langzaamaan en bemoeilijken zijn zoektocht naar troost. 'Violet' is Slow cinema op zijn best.

Lessen in het Donker organiseert in samenwerking met Klasse en Film Fest Gent een bijzondere vertoning van 'Violet'. Ze zorgen voor een extra educatieve insteek bij de film. Vijf klassen uit de tweede en derde graad secundair onderwijs kunnen namelijk naar een speciale voorstelling, mét een nabespreking met de regisseur van ‘Violet, Bas Devos en de hoofdrolspeler César de Sutter.

‘Violet’ zit ook in competitie tijdens de 41e editie van Film Fest Gent. De wereldpremière van 'Violet' was weggelegd voor het Generation 14plus programma van de Berlinale afgelopen februari. De film nam er de Grote Prijs van de sectie mee naar huis.

Schrijf je voor 20 september hier in voor de educatieve filmvertoning en maak kans om met je klas deel te nemen!

Praktische info
Dinsdag 21 oktober om 9u30
Kinepolis Gent
Meer info: www.lesseninhetdonker.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.