11 22 okt. '22

Rockband Goblin speelt Suspiria

P18tf9lfi91d2on0o56d14i01m61
22 jul. 2014

Tijdens Film Fest Gent zal de Italiaanse prog-rockband Goblin een vertoning van de surrealistische horror klassieker Suspiria live begeleiden in Vooruit op zaterdag 18 oktober.

Dario Argento's barokke en surrealistische horror klassieker 'Suspiria' uit 1977 geldt als éen van de hoogtepunten uit zijn oeuvre en van het horror genre in het algemeen. Een oefening in droomlogica met een aantal absurde en gruwelijke set pièces die eenmaal gezien nooit meer vergeten worden. Een van de belangrijkste onderdelen van het succes van Suspiria was de soundtrack van Italiaanse prog-rockband Goblin, die eerder al de soundtracks voor de Argento klassieker 'Profondo Rosso' en George A. Romero's 'Dawn of the Dead' schreven.

Suspiria is zonder twijfel de meest tijdloze van al hun soundtracks; van spookachtige interludia tot intense 'over the top'prog uitbarstingen. Goblin schreef de soundtrack nog voor de film in productie ging en Argento zorgde dat film en muziek éen organisch geheel vormden. Goblin opperhoofd en keyboard speler Claudio Simonetti stelde een nieuwe versie van Goblin samen en komt live de soundtrack bij de filmvertoning van 'Suspiria' brengen.

Na de filmvoorstelling is er in het café nog een DJ set van Spencer Hickman, beter bekend als de man achter het soundtrack reissue label Death Waltz, verantwoordelijk voor het heruitbrengen van iconische horror soundtracks van onder andere John Carpenter, Dario Argento, Lucio Fulci en William Lustig.

Aanvang van de vertoning om 19:30 op zaterdag 18 oktober. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.