09 20 okt. '24

Palm Springs bekroont Vlaamse kortfilm Howling

Still - Howling
Nieuws 30 jun. 2021
Met haar Howling heeft Laura Van Haecke de prijs voor de beste internationale kortfilm gewonnen op het Palm Springs International Shortfest.

In haar tweede kortfilm volgt Laura Van Haecke de negenjarige Bo die samen met haar moeder en met haar halfzus Rani naar het platteland verhuist. Daar valt weinig te beleven en daarom kijken Bo en Rani des te meer uit naar het weekend. Daar mogen ze op bezoek bij hun vaders die hen komen ophalen. Terwijl Rani met haar vader wegrijdt, blijft Bo alleen achter. Haar vader geeft verstek niet alleen tot grote frustratie van Bo maar ook van haar moeder. Bo zoekt troost in de natuur en onder meer bij paarden in de weide. Ze. wordt ook zelfstandiger en neemt eigen beslissingen.

Still - Howling (2)

Deze mooi in beeld gebrachte en goed vertolkte film over opgroeien in een verwrongen gezinssituatie ging vorig jaar in première op Film Fest Gent en maakte er deel uit van de internationale kortfilmcompetitie. Daarna ging het naar Leuven Kort, waar Howling de persprijs won. Eerder dit jaar was Howling ook te zien op het JEF jeugdfilmfestival en kreeg er niet alleen de juryprijs voor de beste kortfilm maar daarenboven ook de publieksprijs. De prijs in Palm Springs is de eerste buitenlandse prijs voor Laura Van Haeckes Howling. Er is een bedrag van 1000 dollar (840 euro) aan verbonden.

Naast Howling stonden er dit jaar nog drie andere kortfilms uit Vlaanderen op het programma in Palm Springs. Dat waren Versailles van Hyun Lories, het in Cannes vertoonde Stephanie van Leonardo Van Dijl en Eighteen van Oliver Lambrechts & Dimitri Baronheid.

Laura Van Haecke - FFG2020© Jeroen Willems
Laura Van Haecke op FFG2020
DSC 4815

Raf Butstraen

Met decennia filmgeschiedenis op de teller is voormalig filmcriticus Raf Butstraen de geknipte man om het laatste filmnieuws te fileren voor Film Fest Gent.

Tags

Shorts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?