09 20 okt. '24

'Over Water' eerste titel van het 45e Film Fest Gent

Over water
Nieuws 03 mei 2018
De allereerste titel van de aanstaande, 45ste editie van Film Fest Gent is bekend gemaakt. Het gaat om de reeks 'Over Water' van Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda in een regie van Norman Bates. Het festival zal de eerste twee afleveringen van de prestigeuze Eén reeks vertonen in de sectie 'Serial Madness'.

‘Over Water’ draait rond de voormalige tv-ster John Beckers (Tom Dewispelaere) die van zijn vrouw Marjan (Natali Broods) en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader.

De Antwerpse haven is voor John een hele nieuwe wereld. Het is een harde omgeving, maar ook één met geheel eigen regels en tradities. Hij vecht tegen zijn oude demonen en tegen nieuwe verleidingen, maar komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste maar ook lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne. John Beckers kwam om voor de haven te werken, maar vindt steeds extremere manieren om de haven voor hem te laten werken.

"Het is fantastisch om geselecteerd te zijn. We hebben er keihard aan gewerkt en dan is het super fijn voor heel de ploeg als die inspanning zo mooi beloond wordt.” (Tom Lenaerts)

Bekijk hier de trailer.

'Over Water' zal in het najaar te zien zijn op Eén, en de internationale trailer werd vandaag tijdens het Franse televisiefestival 'Séries Mania' voorgesteld. De eerste twee afleveringen van 'Over Water' worden in première vertoond tijdens Film Fest Gent dat op 9 oktober van start gaat. De reeks is zo de eerste titel die het filmfestival bekendmaakt.

Bedenkers en scenaristen van 'Over Water' zijn Paul Baeten Gronda & Tom Lenaerts. Daarnaast was Lenaerts ook showrunner en heeft hij samen met Kato Maes de reeks geproduceerd. In de regiestoel zat het duo Norman Bates, bestaande uit opmerkelijke fictie debutanten Dirk Verheye en Inti Calfat. De hoofdcast bestaat uit Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Natali Broods, Ruth Becquart, Kevin Janssens en Jeroen Perceval.

Het volledige programma van het filmfestival zal in september bekend gemaakt worden. Het 45e Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema en Capitole Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?