08 19 okt. '24

Opnames 'Zagros' van Sahim Omar Kalifa van start

P1ahr9ihugmr913qu1jmluib1eao1
03 mei 2016
Op 6 mei 2016 starten de opnames van 'Zagros'. Deze langspeelfilm is een liefdesdrama van regisseur Sahim Omar Kalifa, een Belgische regisseur met Koerdische roots die met zijn drie kortfilms ‘Land of the Heroes’, ‘Baghdad Messi’ en ‘Bad Hunter’ een indrukwekkend festivalpalmares scoorde. ‘Baghdad Messi’ en ‘Bad Hunter’ haalden allebei de shortlist voor de Oscars.

De film speelt zich af op het hedendaagse Turks Koerdische platteland en vertelt het verhaal van de herder Zagros wiens vrouw Havin wordt beschuldigd van overspel. Ze vlucht weg uit het dorp. Als Zagros verneemt dat zij met hun dochter naar Brussel is gereisd, besluit hij hen achterna te gaan en de waarheid over haar vermeende bedrog te achterhalen.

Halima Ilter vertolkt de rol van Havin en Zagros wordt gespeeld door Feyyaz Duman. Ook Maaike Neuville maakt deel uit van de cast.

Sahim Omar Kalifa schreef het scenario van ‘Zagros’ samen met Jean-Claude Van Ryckeghem, auteur van onder andere ‘Aanrijding in Moscou’.

Dries Phlypo produceert samen met Van Ryckeghem de film en werkt daarbij samen met Viking Film uit Nederland en Man’s Films Production. De opnames zullen plaats vinden in Griekenland, Turkije en België. Diverse nationale en Europese fondsen ondersteunen dit project dat volgend jaar in de bioscopen komt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?