10 21 okt. '23

Openingsfilm 'D'Ardennen' lokte al meer dan 100.000 bezoekers

P1a3tniggp1klt1loo117411621a761
12 nov. 2015

De openingsfilm van Film Fest Gent heeft na 4 weken de kaap van 100.000 bezoekers overschreden. De teller staat momenteel op 110.600 bezoekers! De film is ondertussen ook al verkocht aan onder andere Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Polen, Zweden, Israël en Estland. Vorige maand won Robin Pront op Film Fest Gent ook al de Knack Focus Jo Röpcke Award.

'D'Ardennen' gaat over twee aan lager wal geraakte broers, en werd - in tegenstelling tot wat de titel suggereert - grotendeels ingeblikt in de barre winterkou in en rond Antwerpen. Kevin Janssens (met vetkuif en een resem littekens in het gezicht) speelt Kenneth, een ongeleid projectiel, die na een mislukte homejacking achter tralies belandt. Zijn jongere broer Dave (Jeroen Perceval) kon eraan ontsnappen en werkt sindsdien in een carwash. Wanneer Kenneth weer vrijkomt, probeert hij zijn leven terug op de rails te krijgen maar vooral zijn ex-vriendin Sylvie (een labiele Veerle Baetens) terug te winnen. Alleen weet hij niet dat zijn broer ondertussen met haar is gaan lopen. In zijn bejubelde kortfilms - ruwe, Antwerpse misdaadci- nema in de stijl van 'Trainspotting' en 'Snatch' - etaleerde Pront al een geheel eigen visuele stijl, maar met 'D'Ardennen' serveert hij iets wat we in het Vlaamse bioscooplandschap nog maar zelden hebben mogen aan- schouwen. "Deze donkere thriller is onversneden Flemish noir, niet geschikt voor toeschouwers die niet tegen een bloederig stootje kunnen maar warm aanbevolen voor iedereen die een rasecht filmer aan het werk wil zien", zo vatte artistiek directeur van Film Fest Gent Patrick Duynslaegher de film al beloftevol samen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.