10 21 okt. '23

Ontmoet internationale gasten op dinsdag 21/10

P194mh71o91pvc1sg3jc01c131mvk1
20 okt. 2014

Film Fest Gent verwelkomt niet enkel flink wat Belgische en Franse gasten, maar ook internationaal talent uit alle uithoeken van de wereld.

Dinsdag 21 oktober verwelkomen we niet één, maar drie internationale gasten op Film Fest Gent.

Om 19u30 verwelkomen we regisseur Laurent Cantet op de rode loper. hij komt 'Retour à Ithaque' voorstellen:

Vijf Cubaanse vrienden van middelbare leeftijd overschouwen op een dakterras in Havana hun jeugd, levenservaringen en niet gerealiseerde dromen en vieren de thuiskomst van hun oude compadre Amadeo, na zestien jaar Spaanse ballingschap. "We zijn hier niet om met elkaar af te rekenen", zegt een van hen, maar dat is wat er uiteindelijk wel gebeurt. Via nachtelijke gesprekken krijgen we een inzicht in veertig jaar Cubaanse geschiedenis en zo krijgt de film langzamerhand en onnadrukkelijk een sterke politieke dimensie.

Ook Mia Hansen-Løve bezoekt Gent. Om 19u45 kan je haar op de rode loper zien en vervolgens wordt haar film 'Eden' vertoond:

Frankrijk 1992, de boom van de Franse elektronische dansmuziek. 'Eden' duikt recht in de beginjaren van de illegale ravescène, toen dance parties nog in verlaten magazijnen en vochtige kelders plaatsvonden. Het is hier dat literatuurstudent Paul (Félix de Givry) in de ban raakt van de garage house uit Chicago. Samen met een vriend vormt hij een DJ duo genaamd Cheers en beat per beat veroveren ze het Parijse nachtleven.

Om 22u15 verwelkomen we regisseur Yannis Economides en acteur Vangelis Mourikis die zijn film 'Stratos' zal voorstellen:

Economides voert een kalende veertiger op die door een serieuze uitschuiver in zijn jeugd zowat de helft van zijn leven achter tralies heeft doorgebracht. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, al is ook dat een leugen: 's avonds werkt hij, als goede burger, in een bakkerij, maar overdag klust de man bij als huurmoordenaar. Het geld dat hij daarmee verdient, gaat integraal naar een ontsnappingsplan van de misdaadbaas die hem in de gevangenis de hand boven het hoofd hield.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.