10 21 okt. '23

Ontdek het programma voor VIDEODROOM 2023

Banner Videodroom Colin Stetson
Nieuws 16 mei 2023
Jaarlijks beëdigen Film Fest Gent en VIERNULVIER een eigenzinnig huwelijk tussen muziek en cinema met het programma VIDEODROOM, een eclectische smeltkroes van audiovisuele voorstellingen en nieuwe scores bij obscure films. Van 10 tot 21 oktober 2023 biedt VIDEODROOM dan ook een heerlijke, alternatieve trip door de nachten van Film Fest Gent. Het volledige programma van VIDEODROOM wordt stapsgewijs aangekondigd in de loop van mei en juni. De eerste naam is alvast bekend.

Colin Stetson Soundtracks

20.10 - 20:00

Blaast de saxofoon nieuw leven in: de Amerikaanse muzikant Colin Stetson. Filmfans en gamers kennen Stetson van zijn opvallende scores voor o.m. de horrorfilms ‘Hereditary’ (2018), ‘Texas Chainsaw Massacre’ (2022) en ‘The Menu’ (2022), en de hondspopulaire videogame ‘Red Dead Redemption 2’ (2018).

Op VIDEODROOM zal Stetson een exclusieve liveset spelen die gebaseerd is op deze scores, aangevuld met zijn soundtracks voor andere films en tv-series.

Sinds de start van zijn carrière staat Stetson bekend als een innovatieve muzikant die garant staat voor assertieve, krachtige optredens. Die powerhouse performances schrijft hij zelf toe aan het feit dat hij vroeger jarenlang geworsteld heeft, een sport waarvan de "waanzinnige fysieke extremen" zijn muzikale stijl beïnvloed hebben.
Nadat hij zijn muziekdiploma op zak had, leverde Stetson bijdrages aan albums van grote artiesten, onder wie Tom Waits, Bon Iver, Laurie Anderson en Lou Reed. Na zijn (solo)doorbraakalbum ‘New History Warfare Vol. 1’ (2007) werd hij ingelijfd door bands als Arcade Fire, Timber Timbre en TV on the Radio. Tussendoor voltooide de onvermoeibare Stetson zijn ‘New History Warfare’-trilogie en werd ‘s mans ‘All This I Do for Glory’ meermaals bekroond als ‘Album of the Year’ in 2017.

Kenmerkend voor zijn saxofoonspel is het gebruik van circulaire ademhaling, een techniek waarbij je ononderbroken geluid hoort. Hoewel hij voornamelijk naar de saxofoon grijpt - vooral bas en alt, maar ook sopraan, tenor en bariton - kan hij ook uit de voeten met klarinet, fluit, Franse hoorn en kornet.

Tags

Videodroom

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?