10 21 okt. '23

One Shot Cinema april: I NOSTRI RAGAZZI

P1af3fem1e11sd1vu32pvvbmjk81
30 mrt. 2016

Vanaf vanavond kan je deze maand weer elke woensdagavond aanschuiven voor een film van formaat die niet eerder in de Belgische cinemas te zien was. Film Fest Gent en KASKCinema schotelen je het smakelijke I NOSTRI RAGAZZI voor, een Italiaanse bewerking van de bestseller 'Het Diner'.* Update: de voorstellingen op 20 en 27 april zijn volzet, je kan je ter plekke op de wachtlijst laten zetten. In mei is er weer een nieuwe OneShotCinema, en wel één van de grootste verrassingen op Film Fest Gent 2015 (en bovendien volledig gefilmd met een iPhone): Tangerine (Sean Baker) *. Klik hier voor het reserveren van je tickets.

Goed en kwaad, recht en onrecht, misdaad en straf, liefde en haat: allemaal tegengestelde begrippen die in het meeslepend ethisch drama 'I Nostri Ragazzi' van Ivano De Matteo innig met elkaar zijn verbonden en voor een broeihaard van conflicten zorgen tussen twee broers (en hun echtgenotes) die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan nadat blijkt dat hun kinderen iets verschikkelijks hebben uitgespookt.

Deze Italiaanse vrije bewerking van de fenomenale bestseller van de Nederlandse auteur Herman Koch heeft alles wat de eerdere en onwaarschijnlijk letterlijke Nederlandse versie 'Het Diner' (2013) in hoge mate ontbrak: klasse, elegantie, filmische flair, smakelijke maaltijden, acteurs die geen opdringerig nummertje opvoeren maar zich perfect inleven in personages in wie je echt kan geloven. (P.D.)

I NOSTRI RAGAZZI - Ivano De Matteo
woensdag 13, 20, 27 april
20u30
KASKCinema - Godshuizenlaan 4
Reserveer je tickets hier - de voorstelling is volzet maar je kan je ter plekke op de wachtlijst laten zetten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.