10 21 okt. '23

Omstreden Scientology documentaire @ One Shot Cinema van februari

P1aa1a6cg0utr3oscll1di617jt1
26 jan. 2016

In het kader van One Shot Cinema toont Film Fest Gent in samenwerking met KASKcinema de meest ophefmakende documentaire van het jaar, een onluisterend onderzoek van Alex Gibney naar de duistere praktijken van de Church of Scientology. GOING CLEAR: SCIENTOLOGY AND THE PRISON OF BELIEF (Alex Gibney; 2015; 120 min.) Woensdag 3, 10, 17 en 24 februari om 20:30 uur Kask Cinema - Godshuizenlaan 4 Reserveer je tickets hier

Gebaseerd op het boek 'Going Clear: Scientology, Hollywood & The Prison of Belief' (2013) maakte Alex Gibney een scherpe aanklacht tegen de omstreden Amerikaanse religieuze organisatie, waar deze sekte behoorlijk mee verveeld zit. In de documentaire versie van het boek van Lawrence Wright verdween het woord ‘Hollywood’ uit de titel, maar dat belet niet dat de link tussen Hollywoodsterren en Scientology een van de items is die deze documentaire zo fascinerend en ook zo schokkend maakt.

Er zijn de vele met de filmindustrie gelieerde ex-leden die met bitterheid en schaamte terugblikken op wat ze meemaakten aan intimidatie, hersenspoeling en fysiek geweld. Maar uit datzelfde Hollywood komt ook de meest vurige propagandist van de bizarre geloofsovertuiging van de gestoorde stichter L.Ron Hubbard: een compleet opgefokte Tom Cruise die door de huidige leider David Miscavige als belangrijkste attractie wordt opgevoerd op grootse bijeenkomsten die in hun Nazi-achtige grandeur en iconografie wel geregisseerd lijken door Derde Rijk architect Albert Speer.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.