10 21 okt. '23

Nog meer genomineerden voor de 17e World Soundtrack Awards!

P1bptk5fb018t91bvrq4o1papau31
Nieuws 13 sep. 2017

De tweede lading genomineerden is binnen, en wel voor de categorieën Best Original Score for a Belgian Production, Discovery of the Year, SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer en Public Choice Award.

Voor de Public Choice Award strijden Jóhann Jóhannsson (‘Arrival’), Diego Navarro (‘Pasaje al amanecer’), A.R. Rahman (‘Viceroy’s House’), Alejandro Vivas (‘El jugador de ajedrez’) en Michael Wandmacher (‘Voice from the Stone’).

Michael Abels (‘Get Out’), Nicholas Britell (‘Moonlight’), Dan Jones (‘Lady Macbeth’), Rael Jones (‘My Cousin Rachel’) of Dustin O’Halloran and Hauschka (‘Lion’) mag de Discovery of the Year 2017-prijs mee naar huis nemen.

Voor de tweede keer krijgt de Beste Score voor een Belgische Productie ook een prijs. De kanshebbers zijn Jean-Luc Fafchamps voor ‘Insyriated’ van Philippe van Leeuw, de openingsfilm van Film Fest Gent 2017, Johnny Jewel voor ‘Home’ van Fien Troch en Jef Neve voor ‘Sprakeloos’ van Hilde Van Mieghem, naar het boek van Tom Lanoye.

Ook de drie genomineerden voor de SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer zijn bekend. Deze jonge componisten werden gevraagd muziek te componeren op een scène uit 'Il Conformista' van Bernardo Bertolucci. Een gerenommeerde jury, bestaande uit muziekdirecteur Dirk Brossé, artistiek directeur Patrick Duynslaegher, componisten Hans Helewaut en Michel Herr, Stefan Rycken en regisseuse Cecilia Verheyden, selecteerde de Amerikaan Gavin Brivik, de Italiaan Andrea Grant en de Nederlander Jim David van der Panne als finalisten van de jaarlijkse compositiewedstrijd. De winnaar van de SABAM Award ontvangt 2.500 euro.

Eerder werden al de genomineerden in de volgende categorieën bekend gemaakt:

 • Beste Film Componist
  Nicholas Britell: ‘Moonlight’
  Justin Hurwitz: ‘La La Land’
  Jóhann Jóhannsson: ‘Arrival’
  Mica Levi: ‘Jackie’, ‘Marjorie Prime’
  Dustin O’Halloran: ‘Lion’ (co-componist Hauschka), ‘In the Shadow of Iris’ (co-componist Adam Wiltzie)
 • Beste TV Componist
  Kyle Dixon & Michael Stein: ‘Stranger Things’
  Ramin Djawadi: ‘Westworld’, ‘Prison Break: Resurrection’, ‘The Strain’
  Rupert Gregson-Williams: ‘The Crown’
  Dave Porter: ‘Better Call Saul’, ‘The Blacklist’, ‘The Blacklist: Redemption’
  Mac Quayle: ‘Feud: Bette & Joan’, ‘Mr. Robot’, ‘Scream Queen'

 • Beste Originele Song geschreven voor een Film
  Can’t Stop the Feeling van ‘Trolls’ muziek & lyrics door Justin Timberlake, Max Martin en Shellback uitgevoerd door o.a. Justin Timberlake, Anna Kendrick, Gwen Stefani, James Corden en Zooey Deschanel
  City of Stars van ‘La La Land’ muziek door Justin Hurwitz lyrics door Benj Pasek en Justin Paul uitgevoerd door Ryan Gosling en Emma Stone
  How Far I’ll Go van ‘Moana’ muziek & lyrics door Lin-Manuel Miranda uitgevoerd door Auli’i Cravalho
  Never Give Up van ‘Lion’ muziek & lyrics door Sia Furler en Greg Kurstin uitgevoerd door Sia
  Runnin’ van ‘Hidden Figures’ muziek & lyrics door Pharrell Williams uitgevoerd door Pharrell Williams

Beluister de genomineerden op Spotify.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert op 18 oktober. Voor de jazzy filmmuziekfans is er op 19 oktober ook het Symphonic Jazz Concert, waarbij klassieke jazz soundtracks opgevoerd worden door Brussels Philharmonic en Brussels Jazz Orchestra en vergezeld worden door de bijhorende filmfragmenten op het grote scherm.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.