09 20 okt. '24

Nieuwe One Shot Cinema sept-okt-nov i.s.m KASKcinema

P1atod30uo1e871gper9f105g1rp11
Nieuws 28 sep. 2016
The return of the One Shot Cinema: maandelijks programmeren Film Fest Gent en KASKcinema een film van formaat die nog niet eerder in de Belgische zalen te zien was. De zomerstop is voorbij en je schuift vanaf vanavond om 20:30 uur weer aan in KASKcinema voor vertoning van de Griekse film 'Suntan' van Argyris Papadimitropoulos.

Wanneer Kostis, een uitgebluste man van middelbare leeftijd, in de winter op een klein Grieks eiland aankomt, lijkt zijn nieuwe omgeving weinig te beloven. Zijn positie als lokale huisarts is een schaduw van zijn vroegere dromen en zijn langdurige eenzaamheid vindt er geen verlossing. Wanneer het zomer wordt, transformeert het eiland echter in een wild en jeugdig vakantieoord. Wanneer Kostis - aanvankelijk als grap - ingelijfd wordt in een groep van jonge hippe mensen, vindt hij een verloren stuk leven terug. Hij gaat er echter zo ver in mee dat hij er ten alle koste afscheid van weigert te nemen.

Het gaat hier niet om groeipijnen, maar om de verborgen pijn van het ontgroeid zijn, de tol van verloren dromen, de brutale onomkeerbaarheid van de jeugd.

“A coming-of-middle-age film” belooft Suntan. Het gaat hier niet om groeipijnen, maar om de verborgen pijn van het ontgroeid zijn, de tol van verloren dromen, de brutale onomkeerbaarheid van de jeugd. In enkele opzwepende scènes toont de Griekse regisseur Argyris Papadimitropoulos de sexy jongeren in al hun energie, schoonheid en arrogantie, om daarna met zwarte humor en gênante situaties de donkere schaduwzijde voor te schotelen. Een speciale vermelding voor hoofdrolspeler Makis Papadimitriou voor zijn schaamteloze vertolking.

Vertoningen:

Woe 28.09, woe 05.10, woe 26.10, woe 02.11, steeds om 20:30 uur
KASKcinema, Godshuizenlaan 4, 9000 Gent

Tickets kosten €5, €3 met reductie. Je kan ze hier reserveren. Film Fest Friends mogen gratis naar de One Shot Cinema.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?