11 22 okt. '22

Nick Cave film 20,000 Days on Earth op Film Fest Gent

P18st6dbc6ke91sfd1mg7gm51qn91
15 jul. 2014

De fictieve documentaire van Iain Forsyth en Jane Pollard over 24 uur uit het leven van muzikant en cultuur icoon Nick Cave 20,000 Days on Earth zal zijn Belgische première beleven op het 41e Film Fest Gent. Deze verrassende en openhartige film is reeds de tweede titel van onze vernieuwde muzieksectie Sound and Vision: presented by Spotify.

De frontman van Nick Cave & The Bad Seeds is al tientallen jaren een van de meest fascinerende en ongrijpbare figuren in de muziek- en filmwereld. 20.000 Days on Earth vergroot die mystiek nog eens. Deze urgente film – een mix van feiten, fictie en fantasie – is een speelse, originele deconstructie van een typische muziekdocumentaire.

Op de twintigduizendste dag van zijn leven duikt Cave in zijn archief, heeft hij een sessie bij zijn psychotherapeut en ontmoet hij oude vrienden zoals de acteur Ray Winstone, popster Kylie Minogue en bandleden Blixa Bargeld en Warren Ellis. De film geeft zo een bijzonder inkijkje in het creatieve proces van een uniek cultureel fenomeen. Deze allesbehalve doorsnee documentaire spreekt niet alleen Nick Cave-fans aan maar inspireert iedereen die geïnteresseerd is in het proces van artistieke creaties.

De film werd al gelauwerd op Sundance en het Sydney Film Festival en komt op 29 oktober uit in België. Shell Shock, de opera die Nick Cave schreef met de Belgische componist Nicholas Lens, gaat op 24 oktober in wereldpremière in De Munt in Brussel en resideert daar tot 2 november.

Beluister de Sound and Vision playlist op de Spotify account van Film Fest Gent.

Website 20,000 Days on Earth
Website Remain In Light
Facebook 20,000 Days on Earth
Website De Munt

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.