10 21 okt. '23

Muziekevents 2015 @ Film Fest Gent

09 sep. 2015

(Film)muziek vormt dé basis voor een opwindende en meeslepende filmervaring en verdwijnt -helaas- geregeld in de schaduw van het visuele beeld. Daarom zet Film Fest Gent dit genre in de spotlights met een uniek concept, zoals de World Soundtrack Awards en enkele bijzondere filmevenementen.

British Film Music Seminar - 22 oktober 2015 - 9:30 - Kinepolis

De jaarlijkse focus van Film Fest Gent wordt ook voor deze festivaleditie doorgetrokken in het Film Music Seminar. De Britse cinema staat centraal in gesprekken met o.a. topcomponist George Fenton en Daniel Pemberton. De dag wordt gemodereerd door Dr. Martine Huvenne. Dr. Huvenne, docent aan School of Arts Gent en LUCA School of Arts, zal in het Seminar de nadruk leggen op film en muziek als artistiek gegeven, met vooral aandacht voor de samenwerking tussen de componist, regisseur en sounddesigner.

Bestel je tickets hier!

Great British Film Music - 22 oktober 2015 - 20:00 - Muziekcentrum De Bijloke

Naar aanleiding van de focus op Britse film wil Film Fest Gent ook de rijke traditie van de Britse filmmuziek onder de aandacht brengen.

Nagenoeg alle grote namen uit de Britse filmmuziek passeren de revue, van William Walton tot John Barry, van George Fenton tot Michael Nyman. Hun bekende scores worden begeleid door fragmenten uit toppers uit de Britse cinema, met o.a. Richard III, Shakespeare in Love, Far from the Madding Crowd, Murder on the Orient Express, Dangerous Liaisons, The Ipcress File en The Knack...and how to get it.

Componist George Fenton zal een een Lifetime Achievement Award ontvangen en zal samen met Michael Nyman, Patrick Doyle, Stephen Warbeck en Craig Armstrong het concert bijwonen.

Bestel je tickets hier!

WSAwards Industry Day - 23 oktober 2015 - 09:00 - Provinciaal Administratief Centrum

Film Fest Gent focust op het uitwerken en professionaliseren van zijn filmmuziek-industrie-activiteiten. Door de WSAwards Industry Days op vrijdag 23 oktober 2015 te organiseren, verenigt het festival jonge componisten, filmmakers en filmmuziek-professionals. Ze krijgen de mogelijkheid om te leren, debatteren en te netwerken.

Bestel je tickets hier!

Q&A + Meet & Greet WSAwards - 24 oktober 2015 - 13:00 - Kinepolis 04

Tijdens de Meet & Greet krijg je de mogelijkheid om enkele belangrijke leden uit de wereld van de filmmuziek te leren kennen, waaronder de artiesten van de World Soundtrack Awards. Artistiek directeur Patrick Duynslaegher en muziekdirecteur Dirk Brossé gaan in discussie met de centrale gast van de WSAwards, Alan Silvestri, Lifetime Achievement Award-ontvanger Patrick Doyle en Discovery of 2014 Daniel Pemberton.

Bestel je tickets hier!

15th World Soundtrack Awards & Ceremony - 24 oktober 2015 - 20:00 - 't Kuipke Gent

Wat Film Fest Gent uniek maakt is zijn focus op muziek en het eren van bekende en minder bekende filmcomponisten, die helaas meestal de vergeten, maar daarom niet minder belangrijke figuren zijn van de filmmwereld. De World Soundtrack Awards & Ceremony zal doorgaan op 24 oktober en verwelkomt talrijke beroemde componisten, met als centrale gast Alan Silvestri.

Bestel je tickets hier!

Film & concert van Black Flower - 22 oktober 2015 - 19:00 - Vooruit theaterzaal

'Love, Theft and Other Entanglements' - het langspeeldebuut van de jonge Palestijnse regisseur Muayad Alayan - is politiek drama, gitzwarte komedie en suspensevolle thriller ineen. Saxofonist & componist Nathan Daems verzorgde zowel solo als vergezeld door zijn fenomenale ethio-jazz ensemble Black Flower de soundtrack. Daems speelde alle instrumenten - keys, elektrische gitaar en een verzameling Arabische en Ethiopische fluiten - live in de studio in.

Bestel je tickets hier!

Jerusalem in my heart / Tashi Dorji - 21 oktober 2015 - 20:30 - Vooruit theaterzaal

Jerusalem in My Heart staat voor een onvergetelijke audiovisuele show waarbij elektronica en punkrock vlotjes aan de haal gaan met Arabische tradities. In Vooruit gaat Moumneh aan de slag met verschillende 16 mm projectoren.

Ben Chasny, de man achter de dronefolk van Six Organs of Admittance, bracht Tashi Dorji allereerste plaat uit in 2014. In Dorji's meditatieve gitaarexcursies en improvisaties weerklinken echo's van stokoude delta blues, flamenco en door merg en been snijdende solo's van Albert Ayler. Tijdens Film Fest Gent zal ook Dorji spelen met 16 mm filmprojecties.

Bestel je tickets hier!

The Rileys: Gyan and Terry Riley - 17 oktober 2015 - 20:00 - Vooruit theaterzaal

Terry Riley komt voor Film Fest Gent live een film naar eigen keuze op piano begeleiden met zijn zoon Gyan Riley op gitaar. Terry Riley staat bekend als één van de grondleggers van het minimalisme. Met zijn revolutionaire compositie 'In C' uit 1964, legde hij mee de basis voor deze avant-garde stroming.

Bestel je tickets hier!

Nozinja / Hiele - 14 oktober 2015 - 20:30 - Vooruit theaterzaal

Vorig jaar nog liet de Zuid-Afrikaanse Nozinja de Balzaal van Vooruit daveren met zijn razendsnelle mitrailleurbeats en uitzinnige dansers. In oktober komt hij terug met een speciale audiovisuele show voor Film Fest & Vooruit. De avond wordt geopend door Antwerps electronica wonderkind Hiele, die net als Nozinja een set brengt met speciaal voor deze avond gemaakte visuals.

Bestel je tickets hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.