09 20 okt. '24

Michael R. Roskams ‘Le Fidèle’ naar Venetië

P1bmf28ae6to91m311k7a1302311
Nieuws 01 aug. 2017
“Venetië is de stad van de liefde en aangezien ‘Le Fidèle’ een liefdesverhaal is, heb ik altijd gehoopt op een selectie in Venetië”. Deze door regisseur Michaël R. Roskam uitgesproken wens gaat in vervulling.

Michaël R. Roskams derde film ‘Le Fidèle’ krijgt zijn wereldpremière op het Filmfestival van Venetië, dat plaats heeft van 30 augustus tot 9 september 2017. Hij wordt er buiten competitie vertoond, in de sectie voorbehouden aan films van gevestigde regisseurs of films die origineel zijn op technisch of narratief vlak.

Na het Oscar-genomineerde ‘Rundskop’ en zijn Amerikaanse filmdebuut ‘The Drop’ is ‘Le Fidèle’ Roskams derde speelfilm. In deze romantische neo-noir beleven Matthias Schoenaerts en de Franse actrice Adèle Exarchopoulos een donkere liefdestragedie tegen een achtergrond van het Belgische gangstermilieu. Tussen de raadselachtige Gino “Gigi” Vanoirbeek en de beloftevolle Bénédicte “Bibi” Delahany is het liefde op eerste gezicht. De passionele liefde wordt bedreigd door een geheim dat Gigi met zich draagt. Het is levensbedreigend voor beiden en voor iedereen rondom hen. Gigi en Bibi moeten vechten tegen het noodlot, de rede en de eigen zwaktes om hun liefde te redden. Maar hoelang kan je vechten?

Roskam schreef het scenario samen met Thomas Bidegain, de scenarist van onder meer ‘Dheepan’ en ‘De rouille et d’os’ en met Noé Debré. Sam Louwyck en Stefaan Degand vertolken bijrollen in de film die opnieuw door Nicolas Karakatsanis in beeld werd gebracht. Karakatsanis stond eerder al achter de camera bij ‘Rundskop’ en bij ‘The Drop’.

Na de wereldpremière in Venetië komt ‘Le Fidèle’ bij ons op 4 oktober in de zalen. Begin november komt de film ook in Nederland en Frankrijk in omloop.

Naast de ‘Fidèle’ ploeg worden ook Kevin Janssens, Tibo Vandenborre en Johan Leysen op het Lido van Venetië verwacht. Zij spelen naast Natacha Régnier en Anne Coesens een rol in ‘Tueurs’, de Belgische productie van François Troukens en Jean-François Hensgens. De film draait er in de nevensectie ‘Cinema nel Giardino’.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?