09 20 okt. '24

Maak je eigen VR-film!

Ontwerp zonder titel 12
Tips 19 aug. 2019
Altijd al een eigen VR-film willen maken? Schrijf je nu in voor de VR-workshop van Garage Stories en VRTL, die op 20 september van start gaat. Garage Studios, een bedrijf uit Silicon Valley gespecialiseerd in het organiseren van VR-workshops, werkt voor deze Cinematic VR workshop samen met VRTL, gespecialiseerd in theoretische cursussen rond VR.

Tijdens de Cinematic VR-workshop van Garage Studios krijg je een theoretische cursus die van methodologie over pre-productie tot een uiteindelijk project leidt. In de hands-on workshop werk je je eigen idee uit onder leiding van een gespecialiseerde team. Bovendien kom je zo terecht in een netwerk van professionele VR-creators!

Na je inschrijving krijg je, nog voor de workshop van start gaat, toegang tot heel wat online cursusmateriaal van VRTL. Vanaf 20 september ga je zelf aan de slag in een vernieuwende workshop die je leert hoe je een overtuigend, immersief gebruiker-geörienteerd verhaal brengt: het ontwikkelen van het script, opstellen van production sheets en zelfs hoe je efficiënt aan de slag gaat met scouten en casten. Met behulp van de nieuwste 360°-apparatuur begeleiden professionele filmmakers je doorheen het film en monteren van je eigen project.

Of je nu al ervaring hebt met 360° en VR of niet, de workshop is de perfecte gelegenheid voor filmmakers of professionals uit het audiovisuele veld die 360° en VR willen ontdekken. Voor wie al ervaring heeft, biedt de workshop dan weer heel wat mogelijkheden om je te verdiepen in je favoriete aspect.

Op 12 oktober worden alle projecten uit de workshop bovendien voorgesteld tijdens een showcase op Film Fest Gent!

Schrijf je hier in voor de workshop!

In samenwerking met VRTL / GARAGE STORIES / VAF / MEDIARTE

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?