11 22 okt. '22

Lenny Van Wesemael stelt cast Café Derby voor

P18sd4jus518u21ptrh5jde10cf1
08 jul. 2014

Op 21 juli starten in het Gentse de opnames van Café Derby, het speelfilmdebuut van regisseuse Lenny Van Wesemael. De hoofdrol daarin is weggelegd voor Wim Opbrouck; ook Geert Van Rampelberg, Ben Segers en Günther Lesage maken deel uit van de cast.

Met haar eerste lange speelfilm brengt Lenny Van Wesemael een kroniek van een vrolijk gestoorde familie die halsoverkop een café overneemt. Wim Opbrouck vertolkt de rol van Georges, een geboren marktkramer. Als gedreven commerçant verkoopt hij alles, altijd, aan iedereen. Wanneer hij hoort dat de paus naar België komt, ruikt hij zijn kans. Naast het terrein waar tienduizenden gelovigen een openluchtmis zullen bijwonen staat immers café Derby te koop. Georges is meteen overtuigd dat hier een klein fortuin te verdienen valt, zijn vrouw en vijf kinderen zijn dat iets minder. Maar als George eenmaal zijn zinnen op iets zet…

Naast Wim Opbrouck speelt de Nederlandse actrice Monic Hendrickx die bekendheid verwierf met haar rol in de Nederlanse reeks Penoza en ook te zien was in films als De brief voor de koning, De storm en Sonny Boy. Andere rollen zijn weggelegd voor 12-jarig nieuwkomertje Chloë Daxhelet, Robbe Langeraert, Ezra Fieremans (Kus me zachtjes) en Andres Doise.

Lenny Van Wesemael baseerde zich voor het verhaal van Café Derby op waargebeurde feiten, met name het bezoek van Paus Johannes Paulus II aan België en haar eigen rol daarin. De cineaste draaide eerder al de korte film Dansen met Travolta die in 2010 het Film Fest Gent opende.

Volg Café Derby op facebook!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.