10 21 okt. '23

Le Motel & Antoine De Schuyter openen VIDEODROOM!

Le motel 08 el pez
Nieuws 27 aug. 2019
De Brusselse producer Le Motel brengt samen met Antoine De Schuyter z’n nieuwste show in première in Vooruit op woensdag 9 oktober. Hiermee is het programma van de tweede editie van VIDEODROOM volledig. VIDEODROOM wordt georganiseerd door Film Fest Gent en Vooruit, en loopt van 9 tot en met 18 oktober 2019.

VIDEODROOM trapt z’n tweede editie af op 9 oktober met de première van de nieuwe audiovisuele show van Le Motel. Deze Brusselse producer en grafisch ontwerper is bij het brede publiek bekend door z’n vele samenwerkingen met onder meer de Brusselse hiphopgod Roméo Elvis, de Italiaanse topproducer Clap!Clap! en recent nog de Brusselse rapper Veence Hanao, de geluidsarchitect achter het succes van Angèle.

Le Motel combineert zijn liefde voor etnische muziek met elementen uit footwork, hiphop, jazz en techno. Na een release op het Amerikaanse TAR, liet Le Motel via het in Nieuw-Zeeland gevestigde Cosmic Compositions ‘OKA’ op de wereld los. Het eclectische, op voodoo geïnspireerde album werd album van de week op BBC Radio 6. Op VIDEODROOM werkt Le Motel samen met beeldend kunstenaar Antoine De Schuyter en stelt hij meteen zijn nieuwe ​​audiovisuele show voor.

Ook deel van de openingsavond van het festival op 9 oktober zijn Corrupted en DTM Funk. Corrupted (Antwerpen) is support, en stelt tijdens VIDEODROOM een nieuw, zelfontworpen audiovisueel project voor: ‘Delusion’, een show met een forse portie beats, footwork en visuals. DTM Funk staat dan weer in voor de afterparty. Hij is een dj, curator en platenfreak die een tweewekelijks radioprogramma (Rhythm District) presenteert dat terecht de omschrijving “eclectisch” krijgt. Samen staan deze drie artiesten garant voor een knallende - en dansbare - openingsavond!

Verder neemt ook de 18-jarige AliA - né Alyah Rivière - deel aan VIDEODROOM. Zij zorgt voor een uiterst gevarieerd en eclectische dj-set, waarin ze soul en electronica vrolijk een haasje over laat springen. Met passages op het Worldwide Festival (Leysin, Zwitserland), Claire en ADE (Amsterdam), Listen! Festival en FUSE (Brussel) verovert ze stilaan de Europese clubscene - en nu dus ook Gent!

VIDEODROOM is een samenwerking tussen Film Fest Gent en Kunstencentrum Vooruit en is een volwaardig festival-binnen-het-festival waar kunst op het snijvlak tussen muziek, film en visuals hoogtij viert. VIDEODROOM brengt klinkende namen uit de (film-)muziekwereld naar Gent voor unieke en vaak eenmalige live scores bij bekende en minder bekende films. Om dat tiendaagse programma te realiseren, werken Film Fest Gent en Vooruit opnieuw samen met een heleboel partners, als All Eyes On Hip Hop, GHOST, Metadrone, Europalia Romania en The Word.

VIDEODROOM loopt van 9 tot en met 18 oktober 2019, in Kunstencentrum Vooruit. Zeker niet te missen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?