10 21 okt. '23

Last call: Meld je aan voor de jongerenjury van Film Fest Gent!

P1anf89dskevs13m8188712p31vnl1
12 jul. 2016

Film Fest Gent is voor de 43e editie op zoek naar leden voor de studentenjury! Deze jury zal haar deskundig oordeel te vellen over de films uit Explore Zone, het jongerenparcours van het festival. De vijf juryleden worden van 11 tot 21 oktober 2016 eregasten op het festival. Ze draven van de ene voorstelling naar de andere, krijgen uitnodigingen voor speciale events en op het einde van de rit beslissen ze welke film met de Explore Award aan de haal gaat. Aan die prijs is een indrukwekkende publiciteitscampagne voor de film op Studio Brussel, in Knack en De Morgen verbonden.

Ben jij
- tussen de 18 en 26 jaar?
- in oktober 2016 student aan een Belgische universiteit of hogeschool?
- bereid om alles voor film te doen, waaronder ruim een week te brossen?
- bereid om vierkante ogen op te lopen na tien dagen film kijken?

Waar wacht je nog op! Meld je voor 1 augustus aan via het invulformulier op de website van Studio Brussel en wie weet maak jij binnenkort deel uit van de enige echte jongerenjury van Film Fest Gent.

Praktisch
Na aanmelding ontvang je begin augustus een e-mail met een wachtwoord om via het online platform UniversCiné één van de geselecteerde films te bekijken. Je hebt dan tot eind augustus de tijd om een korte recensie te schrijven en door te sturen. De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury. Begin september worden de mogelijke kandidaten uitgenodigd voor een gesprek, daarna volgt de definitieve selectie.

2015
De Explore Zone jury koos vorig jaar 'Sleeping Giant' van Andrew Cividino als winnaar, een 'coming of age' waarin de verveling, de ontluikende seksualiteit, de frustraties, de tegenstrijdige emoties en de verwarring van het opgroeien in één zomer prachtig worden samengevat. 'Sleeping Giant' komt 21 september 2016 uit in de Belgische bioscopen, en kan daarbij rekenen op een promo campagne op Studio Brussel, in De Morgen en in Knack Focus.

Update: Inschrijvingen zijn reeds gesloten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.