10 21 okt. '23

Kunstenaars dagdromen met Stanley Kubrick

P1alrek1ihcbb1i8altemgr5p1
22 jun. 2016

Onze conceptuele en crossmediale kunstenaar Koen Vanmechelen is samen met onder meer Daft Punk, Max Richter en Anish Kapoor een van de ongeveer vijftig deelnemers aan de tentoonstelling ‘Daydreaming with Stanley Kubrick’ die van 6 juli tot 24 augustus wordt gehouden in het Londense Somerset House. Hedendaagse kunstenaars, cineasten en musici stellen er werk voor geïnspireerd op het oeuvre van de legendarische Stanley Kubrick.

Ze gingen aan de slag met een fragment, een personage, een thema of een film van de grootmeester. Zo plaatst de Britse vooraanstaande politieke kunstenaar Peter Kennard personages uit de War Room van ‘Dr. Strangelove’ naast de portretten van de leiders van de huidige atoommachten. Hedendaagse musici en componisten zorgen voor een multidisciplinaire installatie op basis van muziek uit de films van Kubrick.

Daft Punk en Jarvis Cocker ontwierpen een veertien kg wegende functionerende draaitafel geïnspireerd op een ruimteschip uit ‘2001. A Space Odyssey’ en Sarah Lucas stelt ‘Priapus’ tentoon, ontworpen naar het fallusachtige moordwapen in ‘A Clockwork Orange’.

De tentoonstelling geniet de volle steun van Kubricks weduwe Christiane Kubrick, die zelf een schilderij, ‘Remembering Stanley’, levert en van Jan Harlan die 28 jaar lang de films van Stanley Kubrick produceerde. Ook filmstudio Warner Bros met wie Kubrick sinds 1971 samenwerkte verleent zijn medewerking.

www.daydreamingwith.com

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.