09 20 okt. '24

Kijkworkshop 'Martin Scorsese'

18 jun. 2013
Film Fest Gent presenteert een nieuw educatief project, een interactieve workshop waarin leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs samen met Gerrit Vosters van vzw Filmstof leren kijken naar de films van Martin Scorsese. Want wat maakt dat Scorsese - zowel inhoudelijk als vormelijk - één van de meest invloedrijke regisseurs uit de filmgeschiedenis is? Wat zijn terugkerende elementen in zijn oeuvre en waarin onderscheidt hij zich van anderen? De workshop sluit af met een bezoek aan de expo in het Caermersklooster. Deelnemende leerkrachten kunnen de expo op zaterdag 12 en zondag 13 oktober gratis bezoeken. De workshop kan ook geboekt worden door verenigingen en andere groepen.

Gerrit Vosters, germanist van opleiding en master in filmstudies & visuele cultuur, is al 18 jaar leraar Nederlands, Engels en filmanalyse aan het H. Pius X-instituut in Antwerpen. Daarnaast werkt hij als freelancer voor de educatieve cel van de Vlaamse Dienst Voor FilmCultuur. In dat kader ontwikkelt hij interactieve kijkworkshops over film en beeldtaal.

Workshop + bezoek expo
Vanaf 16 oktober tem 23 januari, telkens op woensdag en donderdag. €9 per deelnemer, gratis voor begeleidende leerkrachten. Ook mogelijk voor verenigingen en andere groepen.
Info en inschrijvingen via info@filmfestival.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?