12 23 okt. '21

Jeanie ('The Great Hip Hop Hoax') Finlay zoekt budget voor docu over would-be Elvis

P18keah80mlhk1heq198tm75fls1
31 mrt. 2014

Voor fans van 'The Great Hip Hop Hoax' (muziekdocu te zien tijdens 40e Film Fest Gent) is er goed nieuws, Jeanie Finlay, de regisseur die de film in Gent zelf kwam voorstellen is gestart aan een nieuwe productie "Orion. The Man Who Would Be King".

Voor dit project zoekt ze via crowdfunding het budget om de film te kunnen maken. De docu zal het verhaal vertellen van Jimmy Ellis, een onbekende zanger tot hij zich ontpopt als een gemaskerde "Elvis back from the grave".

Met de steun van het legendarische Presley platenlabel Sun Records, en een stem die als twee druppels water op die van de King leek, en een masker waarmee hij zijn ware identiteit leek te verwillen verbergen, lag hij mee aan de basis van de "Elvis is alive" mythe.

Finlay startte twee jaar geleden aan een docu over Orion en zoekt nu via crowdfunding het budget om de film af te werken.

Klik hier voor meer info over het project en over de mogelijkheden om te investeren in deze film.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.