10 21 okt. '23

Internationale Jury 2019

Ontwerp zonder titel 18
Nieuws 23 sep. 2019
Bij een filmfestival horen ook prijzen: de internationale jury reikt op woensdag 16 oktober de Grand Prix voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor Beste Soundtrack/Sound Design uit. Maar wie is die internationale jury nu precies?

Juryvoorzitter Joachim Lafosse - Regisseur, BE

De carrière van de Belgische regisseur en schrijver Joachim Lafosse (‘À perdre la raison’) omvat al een deelname aan de Cannes-sectie Un Certain Regard, een Oscarinzending en de FIPRESCI-prijs in Bratislava. In eigen land won hij in 2013 een Magritte Award en schitterde hij op het filmfestival van Namen.

Midge Costin - Regisseur/Sound Editor, VS

De Amerikaanse professor in sound editing Midge Costin, sound editor van onder andere ‘Armageddon’, maakte dit jaar haar regiedebuut. Haar documentaire ‘Making Waves’, eerder al geselecteerd op het filmfestival van Cannes staat ook op het programma van onze Sound & Vision sectie.

Radu Jude - Regisseur, RO

Vorig jaar dong hij nog mee naar onze competitieprijs, dit jaar zetelt hij in de jury. Het palmares van de Roemeense regisseur en scenarist Radu Jude kan tellen, met onder andere de meest succesvolle Roemeense kortfilm ooit: ‘Lampa cu caciula’ (2006), een Zilveren Beer in Berlijn
(2015) en de juryprijs in Locarno (2016).

Guy Lodge - Filmjournalist, VK

Filmrecensent Guy Lodge begon in 2008 met een blog over films. Ondertussen is hij lid van de London Film Critics’ Circle, is hij een autoriteit op vlak van Europese filmkritiek voor het toonaangevende blad Variety en schrijft hij filmcolumns voor onder andere The Observer en The Guardian.

Fiorella Moretti - Producer/Sales Agent, PE

De Peruviaanse producer Fiorella Moretti is actief als co-CEO van Luxbox, haar eigen sales agency en productiehuis waarmee ze op de afgelopen editie van Cannes drie titels presenteerde. In 2006 richtte ze, samen met onder andere Carlos Reygadas, ND Mantarraya op, ondertussen het grootste arthouse distributiebedrijf in Mexico.

Dora Bouchoucha Fourati - Producer, TU

De Tunesische producer Dora Bouchoucha Fourati zet zich al bijna dertig jaar actief in voor de ontwikkeling en erkenning van Afrikaanse en Arabische cinema. Haar bedrijf Nomadis Images produceerde al een groot aantal films die schitterden in de selecties van filmfestivals als Venetië, Cannes en Berlijn.

Ontdek ook onze Internationale Kortfilmjury!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?