World soundtrack awards
Internationale Kortfilmjury 2019
Internationale Kortfilmjury 2019 Festival
deel dit artikel

Op zondag 13 oktober reikt de internationale kortfilmjury de prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm, geschonken door Amplo, en de Film Fest Gent Best International Short Award uit. Maar wie zit er dit jaar in die kortfilmjury?

Neil Young - Filmjournalist, UK

Neil Young is een Britse journalist, programmator en filmmaker die regelmatig schrijft voor onder andere The Hollywood Reporter en Sight & Sound. Daarnaast is hij actief als curator en adviseur voor prominente Europese filmevenementen, waaronder festivals in Oostenrijk, Noorwegen en Servië. Zijn debuut als regisseur, ‘Rihaction’, ging eerder dit jaar in première.

Jayro Bustamante - Regisseur, GUA

De Guatemalteekse regisseur Jayro Bustamante is na zijn opmerkelijke debuut ‘Ixcanul’ uit 2015 te gast als jurylid op Film Fest Gent. Daarnaast schittert zijn film ‘La Llorona’ dit jaar in onze Officiële Competitie na een passage in Venetië, terwijl zijn project ‘Temblores’ de Berlinale kleurde.

Amira Daoudi - Graphic Designer, BE

Graphic designer en art director Amira Daoudi leidt haar eigen Studio Daoudi, een internationaal communicatiebureau. Ze focust zich vooral op filmposters, zoals die voor het Oscargenomineerde ‘Rundskop’, maar stond ook mee aan de basis voor de nieuwe identiteit van KVS in Brussel. In 2015 presenteerde ze haar eerste solotentoonstelling ‘From Film to Poster’.

Ontdek ook de Internationale Jury voor de officiële competitie!

Online communicatie door Lavagraphics