10 21 okt. '23

Internationale compositiewedstrijd voor jonge filmcomponisten

15 apr. 2015

Jong internationaal filmmuziektalent krijgt opnieuw de kans om de felbegeerde SABAM Award For Best Young Composer binnen te halen. Die prijs werd in het leven geroepen door de World Soundtrack Academy en staat gelijk aan 2.500 euro plus de live uitvoering van de composities van de drie finalisten door Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé tijdens de uitreiking van de World Soundtrack Awards op 24 oktober in ‘t Kuipke Gent, eveneens het officiële slotevenement van het 42e Film Fest Gent.

Elk jaar geven Film Fest Gent en de WSAwards met deze wedstrijd jong talent de kans om naam te maken als filmmuziekcomponist. Kandidaten kunnen zo in de voetsporen treden van Cyril Molesti, de winnaar van vorig jaar, en talrijke grote componisten die te gast waren op de afgelopen festivaledities zoals Alexandre Desplat, Riz Ortolani, Angelo Badalamenti, Dario Marianelli, Gustavo Santaolalla, Hans Zimmer, John Powell, Maurice Jarre, Howard Shore, Alberto Iglesias, Elliot Goldenthal en vele anderen.

De drie finalisten worden uitgenodigd om een fantastische driedaagse vol filmmuziekactiviteiten mee te maken in Gent en grote namen uit de wereld van de filmmuziekindustrie te ontmoeten. Kandidaten moeten jonger zijn dan 36 jaar en krijgen de opdracht muziek te componeren bij een fragment uit Carol Reed’s ‘The Third Man’ in het kader van de Britse Focus van het 42e Film fest Gent. Het bijgevoegde Youtubefragment is niet datgene waarvoor muziek moet worden gecomponeerd, maar de trailer van 'The Third Man' om een idee te krijgen van de sfeer.

Inschrijven kan via deze link tot en met 10 juli 2015. De compositie moet ten laatste op 10 augustus 2015 afgeleverd worden. Het reglement van de compositiewedstrijd is terug te vinden via deze link. Een professionele jury met internationale ervaring zal de werkstukken zorgvuldig evalueren. Brussels Philharmonic zal, onder leiding van maestro Dirk Brossé, de composities van de drie finalisten brengen tijdens de 15e editie van de World Soundtrack Awards ceremonie op 24 oktober 2014 in ‘t Kuipke Gent. Nadien zal de winnaar bekend gemaakt worden.


15e World Soundtrack Awards
Zaterdag 24 oktober 2015 om 20u in ‘t Kuipke Gent Brussels Philharmonic en Het Vlaams Radio Koor onder leiding van maestro Dirk Brossé
Centrale gast zijn oa Alan Silvestri en Discovery van 2014 Daniel Pemberton.

Tickets via filmfestival.be of worldsoundtrackawards.com

Informatie over inschrijvingen: Valerie Dobbelaere (valerie@filmfestival.be)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.