11 22 okt. '22

Hoe een film inschrijven

06 mei 2005

Het 32e Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent heeft plaats van 11 t.e.m. 22 oktober 2005. Inschrijven kan tot 10 augustus 2005.

Indien u een film wil voorleggen voor selectie volstaat het ons een VHS-tape of (zonevrije)DVD toe te sturen (adres: Filmfestival Gent - tav. Wim De Witte - Leeuwstraat 40b - 9000 Gent). Inschrijven kan tot 10 augustus 2005. De kosten voor terugzending zijn voor uw rekening. Opgelet: als de cassette niet moet worden teruggezonden wordt hij vernietigd onmiddellijk na het festival. Het Filmfestival Gent wordt erkend door de FIAPF als een competitief festival met een focus op 'De Impact van Muziek op Film'. Een 15-tal films strijden om vier prijzen. Tijdens de komende editie zal deze competitie voor de 21e keer georganiseerd worden. De films in competitie zullen door een internationale jury bekeken worden. Deze jury zal vier prijzen uitreiken:

  • De Grote Prijs voor Beste Film (€ 25,000)
  • De George Delerue Prijs voor Beste Muziek (of aanwending van bestaande muziek) (€ 15,000)
  • De Sabam Prijs voor Beste Scenario (€ 12,500)
  • De Robert Wise Prijs voor Beste Regie (€5,000)

De 32e editie van het Filmfestival Gent zal opnieuw films vanuit de hele wereld vertonen, voornamelijk fictie (lang en kort) en in mindere mate documentaires (lang en kort) en animatiefilms. 16, 35, 70mm en Betacam SP of digibeta films komen in aanmerking. Sep/mag kopieën en Betacam NTSC-tapes worden om technische redenen niet aanvaard. Het festival vertoond een beperkte programma van langspeelfilms op video-drager.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.