12 23 okt. '21

Het publiek kiest 'Short Term 12' als favoriete film

P187fkq83p1gi9lg319gt1ukv3jb1
22 okt. 2013

De jury heeft zijn winnaars gekozen en nu is ook bekend welke film de grote favoriet is van het publiek. De Port of Ghent Publieksprijs gaat naar ‘Short Term 12’ van Destin Daniel Cretton.

Was het de aanwezigheid van regisseur Destin Daniel Cretton en hoofdrolspeelster Brie Larson, of de weldoordachte keuze om American Independent Cinema in de kijker te zetten? In ieder geval, het publiek koos massaal voor indieparel ‘Short Term 12’. De film behaalde een gemiddelde score van 4,73 op 5.

'Short Term 12' wordt verteld door de ogen van Grace (Brie Larson), begeleidster van tieners in een zorginstelling. Grace is een formidabele verzorgster, gepassioneerd maar ook taai wanneer het nodig blijkt. Ze heeft een langdurige relatie met haar collega Mason (John Gallagher Jr), maar haar eigen moeilijke verleden - en de verrassende toekomst die zich plotseling aandient - brengen haar in de war. Des te meer wanneer een getalenteerd maar getroebleerd jong meisje, met wie Grace een sterke band voelt, haar opwachting maakt in de instelling. Schrijver-regisseur Destin Daniel Cretton baseerde zich op zijn eigen ervaringen als verzorger en mijdt zorgvuldige de clichés van de "instellingsfilm". Deze terechte winnaar van het SXSW festival in Texas is American independent cinema zoals we die het liefste zien: een klein, karaktergedreven verhaal met een sterke cast en bijzondere aandacht voor kleur, camerawerk en geluid.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.