08 19 okt. '24

Halsbrekende toeren op de pre-opening 'The Walk'

P1a1g0vkm194mqnrjfijt318qm2
13 okt. 2015
De 42e editie van Film Fest Gent warmde op met een bloedstollende pre-opening. De impressionante 'The Walk' was in 3D te zien en werd voorafgegaan door een zingende en stundende koorddanser!

'The Walk’ vertelt het waargebeurde verhaal van Philippe Petit, een Franse waaghals die tijdens de jaren zeventig over een koord tussen de New Yorkse WTC-torens danste. Publiekslieveling Joseph Gordon-Levitt geeft gestalte aan de koorddanser. De rest van de cast bestaat uit Ben Kingsley, James Badge Dale, Charlotte Le Bon en Ben Schwartz. De Oscar-winnende documentaire ‘Man on Wire’ zette de stunt al op een voetstuk maar Zemeckis' filmversie maakt er een 'Gravity'-achtig 3D spektakel van.
 De uitzonderlijke 3D-effecten die gebruikt werden in het verfilmen van het leven van koorddanser Petit, maken de duizelingwekkende ervaring des te levendig, dankzij Barco's ultra-bright laser-illuminated projector.

‘The Walk’ komt op 14 oktober uit in de bioscoop en zal door Sony Pictures Belgium verdeeld worden.

Voor de screening werd, om het publiek al wat op te warmen, een zingende koorddanser voorzien!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?