11 22 okt. '22

Halsbrekende toeren op de pre-opening 'The Walk'

P1a1g0vkm194mqnrjfijt318qm2
13 okt. 2015

De 42e editie van Film Fest Gent warmde op met een bloedstollende pre-opening. De impressionante 'The Walk' was in 3D te zien en werd voorafgegaan door een zingende en stundende koorddanser!

'The Walk’ vertelt het waargebeurde verhaal van Philippe Petit, een Franse waaghals die tijdens de jaren zeventig over een koord tussen de New Yorkse WTC-torens danste. Publiekslieveling Joseph Gordon-Levitt geeft gestalte aan de koorddanser. De rest van de cast bestaat uit Ben Kingsley, James Badge Dale, Charlotte Le Bon en Ben Schwartz. De Oscar-winnende documentaire ‘Man on Wire’ zette de stunt al op een voetstuk maar Zemeckis' filmversie maakt er een 'Gravity'-achtig 3D spektakel van.
 De uitzonderlijke 3D-effecten die gebruikt werden in het verfilmen van het leven van koorddanser Petit, maken de duizelingwekkende ervaring des te levendig, dankzij Barco's ultra-bright laser-illuminated projector.

‘The Walk’ komt op 14 oktober uit in de bioscoop en zal door Sony Pictures Belgium verdeeld worden.

Voor de screening werd, om het publiek al wat op te warmen, een zingende koorddanser voorzien!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.