10 21 okt. '23

Gasten op het WSA Gala & Concert

P1bsb8alhrsfn1nigtft1tah1uoa1
Nieuws 13 okt. 2017
Terence Blanchard, David Shire, Joe Kraemer, Dave Porter, Michael Abels: slechts enkele van de klinkende namen die aanwezig zullen zijn op het WSA Gala & Concert op 18 oktober. Een overzicht van al onze concerten.
  • WSA Gala & Concert - 18 oktober

Een avond vol filmmuziek door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé met fragmenten op het grote scherm is al een prachtige ervaring op zich, maar wat het WSA Gala & Concert écht uniek maakt, zijn de internationale gasten. Componist en muzikant Terence Blanchard heeft met zijn jazzy filmmuziek voor onder meer Spike Lee een uitnodiging als eregast veroverd. Hij zal optreden tijdens het Concert, maar spreekt ook tijdens het Film Music Seminar, op de WSA Industry Day en tijdens de press conference met aansluitend de Meet & Greet.

David Shire ('Zodiac', 'The Taking of Pelham One Two Three') en Joe Kraemer ('Mission: Impossible - Rogue Nation', 'Jack Reacher') zijn opnieuw van de partij en zullen beiden performen tijdens het concert.

Ook onder de aanwezige nominees zitten heel wat spectaculaire componisten. Dustin O'Halloran en Hauschka werden genomineerd voor hun soundtrack voor 'Lion'. Filmcomponist Rupert Gregson-Williams mag zijn naam onder enkele prestigieuze projecten schrijven, zoals 'Wonder Woman', 'The Prince of Egypt' en 'Hotel Rwanda'. Series als 'Better Call Saul' en 'Breaking Bad' kleuren dan weer het palmares van Dave Porter. Jean-Luc Fafchamps beleefde al een rode loper-moment eerder deze week voor de openingsfilm. Hij componeerde immers de muziek voor 'Insyriated'. De geschiedenis zal Michael Abels herinneren als de filmmuziekcomponist voor de culthit 'Get Out'. Tickets zijn nog verkrijgbaar voor deze muzikale topavond.

  • Symphonic Jazz Concert - 19 oktober

Het Symphonic Jazz Concert zal ongewijfteld een topper worden. De avond is een aaneenrijging van hedendaagse en klassieke jazztunes uit films, met de beelden op groot scherm. Voor de gelegenheid slaan Brussels Philharmonic en Brussels Jazz Orchestra de handen ineen. Maar voor wie nog kaartjes wil, is er enkel slecht nieuws: het concert is namelijk uiterverkocht! Gelukkig zijn er nog enkele tickets beschikbaar voor het WSA Gala & Concert.

  • i.s.m. Vooruit

Gents-Antwerpse toppers STUFF. mochten de spits afbijten. Op 11 oktober mochten ze in Vooruit de muziek van Howard Shore voor het werk van David Cronenberg onder handen nemen. Body horror en muzikaal avangardisme bleken een goeie combinatie en de afwezigen hadden weer eens ongelijk, aldus De Morgen. Over de overige concerten vind je hier meer info.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?