10 21 okt. '23

Filmsetvirtuoos Ken Adam opent zijn archieven

P1advd8l4d68515kue24dkbfds1
16 mrt. 2016

De vorige week overleden Britse production designer Ken Adam (1921-2016) was vooral befaamd voor de uitgerekend zeven 007-films waarvoor hij de extravagante decors ontwierp. Met zijn megalomane optrekjes van de schurken uit de James Bond prenten en de bijhorende gekke gadgets die hij verzon, gaf hij niet alleen vorm aan de look & feel van de langstlopende serie uit de filmgeschiedenis, maar ook een beetje aan de jaren zestig. Ook de War Room uit 'Dr.Strangelove' komt uit zijn zwarte viltstift.

Naar aanleiding van de Stanley Kubrick tentoonstelling van Film Fest Gent in 2006 en de release van de 21e Bond-film 'Casino Royale' zocht ik voor Knack Focus de filmsetvirtuoos op in zijn woning in Londen waar Adam commentaar gaf op de mijlpalen en meest iconische ontwerpen uit zijn lange carrière.

Open hier de PDF met het orginele interview, met dank aan Knack Focus.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.