10 21 okt. '23

Film Fest Gent lanceert internationaal trainingsprogramma voor jonge componisten

Programma header 900x480
Nieuws 19 sep. 2018

Op de 45e editie van Film Fest Gent zal het eerste InMICS Composers Lab plaatsvinden. Dit intensief trainingsprogramma sluit aan bij de academische InMICS-opleiding, de International Master in Composition for Screen.

Het InMICS Composers Lab geeft studenten de kans om praktijkervaring op te doen via masterclasses, workshops en netwerkevenementen. Gedurende 5 dagen zullen studenten activiteiten bijwonen als ‘Matchmaking Sessions with Filmmakers’en een ‘Recording Session for Audiovisual Media’. Daarnaast zijn er nog 3 activiteiten die ook openstaan voor het grote publiek.

Op 16 oktober vindt het Film Music & Sound Seminar plaats, waar Carter Burwell en Skip Lievsay in gesprek gaan. 17 oktober staat helemaal in het teken van networking tijdens de WSAwards Industry Day, waar internationale gasten als Lucy Bright ('Assassin's Creed', 'Marjorie') en Amelia Hartley ('Peaky Blinders', 'Black Mirror') uitgebreid komen praten over de werking van de filmmuziekindustrie. Op 18 oktober vindt tenslotte een masterclass Sound Supervision plaats, waar niemand minder dan Val Kuklowsky, bekend van ‘Game of Thrones’, de verschillen tussen sound in Hollywood en Europa zal toelichten.

Naast Gent zal dit programma ook opgenomen worden in het Festival International du Film d’Aubagne en het Krakow Film Music Festival.

Tickets voor de Film Music Industry Events kan je hier vinden.

Tags

FFG2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.