11 22 okt. '22

Film Fest Gent en Spotify gaan samenwerking aan

27 jun. 2014

De digitale muziekdienst Spotify en Film Fest Gent zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. Tijdens de 14e editie van de World Soundtrack Awards zal de Spotify Public Choice Award door het publiek uitgereikt worden voor beste score. Ook presenteert Spotify de nieuwe muzieksectie van het filmfestival Sound and Vision.

Sinds 2001 organiseert Film Fest Gent de World Soundtrack Awards, de meest prestigieuze filmmuziek prijzen ter wereld. Elk jaar krijgen de beste soundtrack componisten van het moment erkenning voor hun werk. Door deze focus op filmmuziek groeide het filmfestival uit tot een jaarlijkse meeting point voor zowel internationaal gereputeerde als piepjonge muzikale talenten. Een van de prijzen die op de avond van 25 oktober uitgereikt zal worden is de Spotify Public Choice Award, toegekend aan de populairste soundtrack van een film die werd uitgebracht tussen 1 juli 2013 en 30 juni 2014.

Valerie Dobbelaere, coördinator van de World Soundtrack Awards en muziekprojecten van Film Fest Gent: “Dankzij de Spotify Public Choice Award kan niet alleen de World Soundtrack Academy, bestaande uit 370 internationale filmmuziek professionals, oordelen over de beste soundtrack van het afgelopen jaar maar kunnen ook de vele filmmuziekfans hun stem uitbrengen voor hun favoriete score. Door de samenwerking met Spotify hopen we minstens ons stemmenaantal te verdubbelen om zo het platform voor de internationale filmmuziekwereld en de verdiende aandacht voor filmmuziek componisten nog meer te verstevigen.”

Het filmfestival biedt naast de World Soundtrack Awards ook heel wat internationale films en documentaires aan die het thema muziek aansnijden. Deze worden gebundeld in de nieuwe sectie Sound and Vision, genoemd naar het schitterend nummer van David Bowie. Het filmconcert van de Belgische band Arsenal: Dance! Dance! Dance! is alvast de eerste titel van de muzieksectie en zal doorgaan op 22 oktober 2014 in Vooruit. Het filmconcert zal onuitgegeven soundtrack materiaal combineren met bekendere nummers van Arsenal.

“Muziek en film, speelfilm en documentaire, nieuwe media en traditionele media geraken hoe langer hoe meer verstrengeld. Spotify is dan ook de ideale partner om zijn schouders te zetten onder Sound and Vision, de nieuwe sectie van Film Fest Gent waarin de muziekfilm in al zijn diversiteit aan bod komt.” aldus Patrick Duynslaegher, artistiek directeur Film Fest Gent.

Marketing Executive voor Spotify Benelux, Nienke Dettmeijer vindt dat: "Muziek en film onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Muziek kan een film de juiste lading geven en emoties versterken. Wij zijn benieuwd wie dit jaar voor het eerst de Spotify Public Choice Award in de wacht sleept tijdens het internationaal gerenommeerd festival, Film Fest Gent.”

Spotify is een prijswinnende digitale muziekservice die je on-demand toegang geeft tot meer dan 20 miljoen nummers*. Hun droom is om alle muziek in de wereld constant toegankelijk te maken voor iedereen, waar en wanneer zij ook willen. Spotify maakt het makkelijker dan ooit om muziek te ontdekken, te beheren en te delen met je vrienden. En zorgt ervoor dat artiesten een eerlijke beloning krijgen. Spotify is beschikbaar in 56 landen met meer dan 40 miljoen actieve gebruikers en meer dan 10 miljoen abonnees. Sinds de lancering in Zweden in 2008 heeft Spotify meer dan een miljard aan US dollars aan de rechthebbenden uitgekeerd. Spotify is de een na grootste bron in omzet van digitale muziek voor labels in Europa (IFPI, 2011), en de grootste en meest succesvolle streaming muziekservice wereldwijd. Kijk voor meer informatie op www.spotify.be.

De shortlist voor de Spotify Public Choice Award, samengesteld door de World Soundtrack Academy en de playlist van de Sound and Vision sectie kan beluisterd worden via de Spotify account van Film Fest Gent of klik op de Spotify volgbutton rechtsbovenaan van onze website.

Powered by PwC

* Het aantal nummers is gebaseerd op de licentie wereldwijd. Catalogus grootte kan variëren per land.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.