10 21 okt. '23

Film Fest Gent en Fast Forward Events slaan de handen in elkaar

P19mdbbu9hf9eckgrd61ahqe072
28 mei 2015

Naast het selecteren van films, de programmatie van onze filmmuziekconcerten en de planning van de gasten, is Film Fest Gent ook weer begonnen met de inrichting van het festivaldorp. En de lat ligt hoog! Want de voorbije jaren breidde het festivaldorp steeds meer uit. Dit betekende qua logistiek en concept een grote uitdaging om onze sponsors en hun genodigden elk jaar opnieuw een unieke belevenis aan te bieden tijdens de avant-premières. Om aan deze uitdagingen en verwachtingen te voldoen gaat Film Fest Gent dit jaar in zee met Fast Forward Events. Een jong en dynamisch Gents eventbureau met ervaring in creatieve events, brand activaties en product presentaties. Where logic meets magic is hun leuze en dat blijkt ook uit de talrijke referenties op hun palmares. Naast corporate events kennen ze ook iets van feestjes en richtten ze daarvoor hun zusterbedrijf ‘Nasty Mondays’ op. Gelukkig start Film Fest Gent wel op een dinsdag… Fast Forward Events gaat deze nieuwe uitdaging aan met veel enthousiasme en doet hiervoor een beroep op een aantal bestaande partners van Film Fest Gent, alsook op een aantal nieuwe.

B&C Tenten
Sinds 2 jaar worden de tenten inclusief houten vloeren, verwarmingstoestellen en drappage geplaatst door B&C uit Lochristi. Vorig jaar plaatsten zij de dubbeldek tent waar op het 1ste verdiep het festivalcafé werd ingericht. Een geslaagd concept dat we dit jaar zullen herhalen.

SLV Rent
Op onze audiovisuele partner SLV rekenen we al verschillende edities. Zij staan in voor het licht en geluid in de VIP-tenten, in het café, op de rode loper en in de filmzalen. Ook tijdens onze seminaries en workshops kunnen we rekenen op hun service.

DD Engineering
Reeds 12 jaar werkt Film Fest Gent samen met DD Engineering, verantwoordelijk voor de camerabewaking van het festivaldorp. Daarnaast zijn ze ook ondersteunende IT en telefoniepartner. Een noodzakelijke must voor een goed draaiend filmfestival!

Classic Design Rental
Geen VIP-dorp zonder meubels! Een nieuwe leverancier dit jaar is Classic Design Rental. Ze bestaan nog maar sinds 2013 maar zijn nu al een belangrijke speler in de sector van verhuurmateriaal voor evenementen. Classic Design biedt een eigentijds en stijlvol aanbod van bekende designmerken alsook een eigen collectie.

Vrije Ruimte
Een tweede nieuwe partner is Vrije Ruimte. VIP-tenten, festivalcafé en rode loper worden omgetoverd in een echt festivaldecor. Een Gents artistiek team van meer dan 8 creatievelingen zal instaan voor een originele grafische afwerking van het festivaldorp.

Digitopia
Geen filmfestival zonder trailers en spots. Dankzij Digitopia communiceert Film Fest Gent het filmaanbod en updates via plasma schermen op de verschillende festivallocaties. Digitopia staat in voor de content software en voor de plaatsing.

G4S
Tenslotte blijft ’s nachts het festivaldorp veilig onder het waakzaam oog van G4S. Tijdens de op- en afbouw alsook tijdens het festival staan zij in voor de bewaking van het volledige festivaldorp.

Met z’n allen gaan we opnieuw voor een schitterend Film Fest Gent dorp waar we voor onze genodigden en partners een unieke festivalomgeving creëren. Een festivaldorp van Film Fest Gent waar movies meet business en logic meets magic door Fast Forward Events samenkomen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.