09 20 okt. '24

Film Fest Gent bij top 50 filmfestivals die entry fee waard zijn

Moviemaker 1
Nieuws 29 apr. 2020
Filmmagazine Movie Maker heeft Film Fest Gent dit jaar opgenomen in zijn top 50-lijst van filmfestivals die hun entry fee meer dan waard zijn. De lijst richt zich tot producenten en regisseurs in de filmindustrie en biedt hen hulp bij het selecteren van de juiste filmfestivals die voor hen een tipping point in hun carrière kunnen betekenen.

Sinds de oprichting in 1974, groeide Film Fest Gent uit tot een van de meest prominente Europese filmevenementen met elk jaar ruim 100 langspeelfilms, 30 kortfilms en sinds 2001 ook de prestigieuze World Soundtrack Awards. Naast een cinefiele aangelegenheid voor de 130.000 bezoekers die jaarlijks in oktober staan aan te schuiven aan de Gentse bioscopen, is het festival ook een interessant netwerkplatform voor regisseurs, composers, producenten, distributeurs en andere betrokkenen in die filmindustrie. Met verscheidene, genereuze prijzen (bv. Grand Prix voor Beste Film, George Delerue Award voor beste gebruik van Muziek of Sound Design, World Soundtrack Award voor Composer of the Year, …) en events, persconferenties, seminaries, Q&A’s, Composers Labs en Industry Days, biedt Film Fest Gent een totaalpakket aan festiviteiten aan. Dat is ook filmmagazine ‘Movie Maker’ niet ontgaan.

Jaarlijks wordt door hen een top 50-lijst opgesteld met filmfestivals die hun entry fee waard zijn. Op basis van een aantal variabelen, wordt nagegaan welk festival de grootst mogelijke return bewerkstelligt voor creatieve film regisseurs en producenten die tijd, geld en energie hebben geïnvesteerd in hun films. Terwijl de ene filmmaker op zoek gaat naar filmfestivals met een grote aanwezigheid van professionals en peers uit de industrie, wil de andere een zo groot mogelijk, cinefiel publiek bereiken. Movie Maker selecteert jaarlijks 50 filmfestivals die voor hen een tipping point in hun carrière kunnen betekenen en die de kosten om in te dienen dus meer dan waard zijn. Dit jaar is Film Fest Gent bij de gelukkigen.

[IMG]

Als belangrijkste troef, schuift het tijdschrift onze aandacht voor filmmuziek tijdens de World Soundtrack Awards naar voor met gasten als onder andere Hans Zimmer, Alexandre Desplat, Carter Burwell, Gustavo Santaolalla en nog zoveel meer. Verder wordt ook de unieke combinatie van de aanwezige pers, publiek en industrie (bv. distributeurs als Sony en Disney) benadrukt in de lijst. Daarmee is Film Fest Gent in het gezelschap van een overgrote hoeveelheid Amerikaanse film festivals, maar ook Europese festivals zoals Doclisboa International Film Festival (Lisbon, Portugal), International Film Festival of the Art of Cinematography Camerimage (Toruń, Poland), Tallinn Black Nights Film Festival (Tallinn, Estonia) and Warsaw International Film Festival (Warsaw, Poland).

Meer info over de deadlines en mogelijkheden voor het indienen van jouw film, vind je hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?