09 20 okt. '24

FFG2020 streeft ook in coronatijd naar collectieve filmbeleving

20191009 ffg2019 jeroen willems 225 2 1 1 3
Nieuws 15 mei 2020
Sinds enkele weken bevinden we ons met zijn allen in een andere realiteit: we kijken aan tegen een wereldwijde gezondheidscrisis zonder weerga, en zien de gigantische schade die ze aanricht. Film Fest Gent leeft mee met al wie getroffen is en hoopt dat de solidariteit met wie het moeilijk heeft en met wie zich inzet voor het algemeen belang, overeind blijft in post-coronatijden.

Ook de filmsector is wereldwijd bijzonder hard getroffen door de coronacrisis. Bioscopen zijn dichtgegaan, filmprojecten zijn stilgelegd, talent is werkloos. Hoewel het online (film)aanbod groot is, kijken we met zijn allen uit naar state-of-the-art-vertoningen, naar de intensiteit van de collectieve filmbeleving, naar ontmoetingen met en tussen filmmakers, -professionals, -studenten en het publiek.

Op vijf maanden verwijderd van het festival zijn de voorbereidingen voor de 47e editie van Film Fest Gent in volle gang. Ons filmprogramma samenstellen, nadenken over de presentatie ervan, de samenwerking met onze vele partners: elk onderdeel van het komende festival moeten we met vindingrijkheid en veerkracht en in vele scenario’s bekijken. Ook de verjaardag van onze wereldvermaarde filmmuziekprijzen - de World Soundtrack Awards bestaan dit jaar 20 jaar - moeten we vieren in deze nieuwe en verwarrende tussentijd. Alles ziet er anders uit dan de voorbije jaren.

Maar nu we er zo naar hunkeren, zijn we er meer dan ooit van overtuigd dat cultuur mensen verenigt. Meer dan ooit geloven we in de kracht van de immersieve kunstvorm: film. Meer dan ooit is de waarde van festivals - voor zowel het publiek als de filmsector - glashelder.

Daarom ondernemen we alles om het komende festival, in veilige omstandigheden, zoveel als mogelijk live te presenteren. Als de omstandigheden het eisen, zullen we de beperkte beschikbare capaciteit in de filmzalen aanvullen met een online aanbod. Maar wij zetten alles op alles om jullie, ons publiek en onze gasten, te kunnen ontvangen in de echte filmzaal.

De komende weken zal gaandeweg het programma worden onthuld, en als nodig aangepast.

Volg mee op www.filmfestival.be.

Het Film Fest Gent-team

Marijke Vandebuerie - Algemeen directeur

Wim Dewitte - Programmadirecteur

Tags

FFG2020

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?