09 20 okt. '24

FFG Wide Angle: Podcast

Podcast FFG Wide Angle
Podcast 22 jun. 2022
Wide Angle heeft ook een eigen podcast. Onze hosts brengen alle Wide Angle-auteurs samen rond de podcasttafel om het werk van een regisseur aan de hand van verschillende perspectieven te analyseren.

De podcast FFG Wide Angle wordt gehost door Bo Alfaro Decreton & Tim Maerschand en komt tot stand in samenwerking met de Gentse stadsradio Urgent.fm. Montage en techniek worden verzorgd door Antonio Verschooris, soundbites door Seppe Destoop.

Wide Angle: The Whale

Wide Angle: Darren Aronofsky

In deze negende aflevering van Wide Angle, over Darren Aronofsky's 'The Whale', zijn Michaël Van Remoortere, Patrick Duynslaegher en Silke Bomberna te gast. In het tweede luik van deze podcast spreekt Robin Broos met de Gentse instrumentenbouwer Winne Clement die bijdroeg aan de soundtrack van 'The Whale'.

Soundcloud Alcaras

Wide Angle: Carla Simón

Deze achtste aflevering van FFG Wide Angle, gehost door Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand, brengt Boet Meijers en Patrick Duynslaegher rond de tafel voor een gesprek over het plattelandsportret 'Alcarràs' van Carla Simón.

Wide Angle Un beau matin

Wide Angle: Mia Hansen-Løve

In de zevende aflevering van FFG Wide Angle, gehost door Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand, hebben Joséphine Vandekerckhove, Patrick Duynslaegher en Bart Versteirt (Fantômas) het over 'Un beau matin', de achtste film van regisseur Mia Hansen-Løve en tevens de de FFG On Tour-film van deze maand.

Wide Angle Visual Horizontaal

Wide Angle: Ruben Östlund

Deze aflevering van de podcast FFG Wide Angle, gehost door Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand, brengt gasten Alexander De Man en Bjorn Gabriels (Fantômas) rond de tafel voor een gesprek over het kritische 'Triangle of Sadness' de FFG On Tour-film van de maand september. De podcast bevat ook een interview met regisseur Ruben Östlund zelf.

Wide Angle Podcast - Il buco

Wide Angle: Michelangelo Frammartino

De vijfde aflevering van de podcast FFG Wide Angle, gehost door Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand, brengt gasten Bjorn Gabriels (Fantômas), Anke Brouwers (KASK) en Patrick Duynslaegher rond de tafel voor een gesprek over het contemplatieve filmgedicht, 'Il Buco' van Michelangelo Frammartino, de FFG On Tour-film van de maand juni en tevens de laatste film van dit seizoen.

Wide Angle Tokyo Story Posts 13

Wide Angle: Yasujiro Ozu

De vierde aflevering van de podcast FFG Wide Angle, gehost door Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand, brengt gasten Tim Deschaumes (Avansa), Bart Versteirt (Fantômas) en Patrick Duynslaegher rond de tafel voor een gesprek over het oeuvre van regisseur Yasujirō Ozu. Dit gebeurt naar aanleiding van de heruitgebrachte klassieker Tokyo Story, de FFG On Tour-film van deze maand.

Podcastopname Vortex

Wide Angle: Gaspar Noé

De derde aflevering van de podcast FFG Wide Angle brengt gasten Patrick Duynslaegher, Inge Coolsaet (Fantômas), Sven Hollebeke (Film Fest Gent) en Charlotte Timmermans (Kortfilm.be, Vertigo, Fantômas) rond de tafel voor een gesprek over regisseur Gaspar Noé en diens film Vortex.

Wide Angle Podcast A Chiara© Kim Verthé / Film Fest Gent

Wide Angle: Jonas Carpignano

De tweede aflevering van de podcast FFG Wide Angle brengt gasten Patrick Duynslaegher, Hanne Schelstraete (Fantômas) en David Verdeure (Filmscalpel.com) rond de tafel voor een gesprek over regisseur Jonas Carpignano en diens film A Chiara. In het tweede deel (41:00) hoor je Carpignano zelf aan het woord in een interview afgenomen door journaliste Ine Roox (De Standaard, NRC Handelsblad).

Podcast FFG Wide Angle© Kim Verthé / Film Fest Gent

Wide Angle: Ryûsuke Hamaguchi

Voor de eerste aflevering brengen hosts Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand de auteurs van een verdiepend dossier over de Japanse regisseur Ryûsuke Hamaguchi en diens film Drive My Car rond de tafel. Gasten zijn Michaël Van Remoortere, Luk Van Haute en Patrick Duynslaegher.

De podcast FFG Wide Angle past in een uitgebreider en verdiepend Wide Angle dossier, opgebouwd rond de maandelijkse FFG On Tour-filmvertoningen.

Heb je een suggestie voor onze Wide Angle-podcast?

Please enter your full name.

Please enter your email so we can get in touch.

Please enter your comments.

Urgent logo

Urgent FM

Urgent.fm is het medialab van de Universiteit Gent. De Gentse stadszender is de referentie op het vlak van muziek en cultuur in de Arteveldestad.

Urgent.fm

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?