11 22 okt. '22

FFG Wide Angle: Podcast

Podcast FFG Wide Angle
Podcast 10 mrt. 2022

Wide Angle heeft ook een eigen podcast. Onze hosts brengen alle Wide Angle-auteurs samen rond de podcasttafel om het werk van een regisseur aan de hand van verschillende perspectieven te analyseren.

De podcast FFG Wide Angle wordt gehost door Bo Alfaro Decreton & Tim Maerschand en komt tot stand in samenwerking met de Gentse stadsradio Urgent.fm. Montage en techniek worden verzorgd door Antonio Verschooris, soundbites door Seppe Destoop.

Podcast FFG Wide Angle
© Kim Verthé / Film Fest Gent

Voor de eerste aflevering brengen hosts Bo Alfaro Decreton en Tim Maerschand de auteurs van een verdiepend dossier over de Japanse regisseur Ryûsuke Hamaguchi en diens film Drive My Car rond de tafel. Gasten zijn Michaël Van Remoortere, Luk Van Haute en Patrick Duynslaegher.

Wide Angle Podcast A Chiara
© Kim Verthé / Film Fest Gent

De tweede aflevering van de podcast FFG Wide Angle brengt gasten Patrick Duynslaegher, Hanne Schelstraete (Fantômas) en David Verdeure (Filmscalpel.com) rond de tafel voor een gesprek over regisseur Jonas Carpignano en diens film A Chiara. In het tweede deel (41:00) hoor je Carpignano zelf aan het woord in een interview afgenomen door journaliste Ine Roox (De Standaard, NRC Handelsblad).

Podcastopname Vortex

De derde aflevering van de podcast FFG Wide Angle brengt gasten Patrick Duynslaegher, Inge Coolsaet (Fantômas), Sven Hollebeke (Film Fest Gent) en Charlotte Timmermans (Kortfilm.be, Vertigo, Fantômas) rond de tafel voor een gesprek over regisseur Gaspar Noé en diens film Vortex.

De podcast FFG Wide Angle past in een uitgebreider en verdiepend Wide Angle dossier, opgebouwd rond de maandelijkse FFG On Tour-filmvertoningen.

Heb je een suggestie voor onze Wide Angle-podcast?

Your Name

Please enter your full name.

Please enter your email so we can get in touch.

Please enter your comments.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.