08 19 okt. '24

FFG On Demand tip: 'Romanzo Criminale'

P1bvfl9rnple21fon1di5gu21r751
Nieuws 20 nov. 2017
Je hoeft niet langer te hunkeren naar oktober, beleef Film Fest Gent vanaf nu het hele jaar door in je eigen living! Vorige maand lanceerden we immers FFG On Demand, een video on demand-service waarbij we elke maand een selectie films samenstellen die je gewoon kan bekijken via onze website. Poepsimpel en perfect voor koude winteravonden.

Mocht het je verbazen: Italianen maken best wel goeie films over georganiseerde misdaad. 'Romanzo Criminale' is gebaseerd op het boek van Giancarlo De Cataldo en geïnspireerd op de levensechte Banda della Magliana, een tot de verbeelding sprekende bende die banden had met de Siciliaanse mafia en zijn dagen vulde met kidnapping en drugsdeals. Je zou voor minder in je zetel blijven zitten op zaterdagavond.

Bovendien is er ook uitermate goed nieuws voor mensen die liever naar series kijken: na de film werd het verhaal verdergezet in een gelijknamige reeks.

Ontdek hier waarom onze artistiek directeur Patrick Duynslaegher vindt dat je deze film moet zien.

Mag het ook iets minder Italiaans zijn? Dan hebben we voor jou topfilms als 'Amour' (Michael Haneke), 'The Tree of Life' (Terrence Malick), 'De man die zijn haar kort liet knippen' (André Delvaux) en nog veel meer. Check het volledige aanbod hier.

Tags

VOD

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?