11 22 okt. '22

Festivalfilms in de bioscoop: 'Shirley: Visions of Reality'

P191fb8beg1jgg1eub1sce1urgrsh1
10 sep. 2014

'Shirley: Visions of Reality' gemist op het voorbije filmfestival? Geen ramp, ook in oktober en november is deze film te zien in verschillende zalen!

De film komt op 22 oktober uit in Flagey, Brussel en loopt daar tot eind november.
Er zijn ook nog vertoningen van de film in verschillende andere zalen:
- 9/10 Bozar
- 10/10 KASKcinema
- 22/10 Cinema Zuid
- 18/11 en 20/11 Buda Kortrijk

'Shirley: Visions of Reality', een fascinerend cinematografisch en picturaal experiment, wekt de Oostenrijkse regisseur Gustav Deutsch 13 iconische doeken van Edward Hopper tot leven.

Hij vertelt het verhaal van Shirley, een jonge vrouw die de kijker door ongeveer 40 jaar Amerikaanse geschiedenis loodst. Korte flitsen van radioberichten verschaffen de historische context (van de Grote Depressie tot het Kennedytijdperk en de burgerrechtenbeweging) terwijl de personages zich in angstwekkend accurate filmische reproducties van de beroemde schilderijen bewegen. Hopper haalde voor zijn belichting, onderwerpen en kadrering onder andere inspiratie uit film noir en verwees in doeken als 'New York Movie' en 'Intermission' rechtstreeks naar de cinema. Hij beïnvloedde op zijn beurt dan weer filmmakers waaronder Alfred Hitchcock, Jim Jarmusch, Martin Scorsese en Wim Wenders. Fans van de schilder mogen deze film zeker niet missen: een mooiere hommage valt moeilijk te bedenken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.