10 21 okt. '23

Festivalfilm op DVD: P'tit Quinquin

P1971ji3j217jqb1k1c8b1pmv1jjd1
18 nov. 2014

Een wild en onwaarschijnlijk politieonderzoek naar vreemde misdaden in een dorp aan de Franse Opaalkust. Een dorp ten prooi aan het kwaad sinds men het hoofd van mevrouw Lebleu heeft teruggevonden in de buik van een koe.

Een dorp bevolkt door louche priesters en autistische toeristen, maar ook door een bende klein crapuul onder leiding van P'tit Quinquin en Eve, zijn geliefde.

Dit zou de zoveelste er-gebeuren-rare- dingen-in-een-klein-dorpje-detectiveserie kunnen zijn, ware het niet dat Bruno Dumont ('Camille Claudel 1915') instond voor de regie. Dat betekent eerst en vooral dat het camerawerk en de locatieopnames beter zijn dan bij de gemiddelde mini-serie, maar ook dat de acteurs stuk voor stuk karakterkoppen zijn.

Voor de serieuze Franse regisseur zijn doen, valt er in 'P'tit Quinquin' heel wat te lachen, maar Dumont zou Dumont niet zijn als er niet een heel klein beetje sociale kritiek en metafysica in zou sluipen. De Franse pers zag in ieder geval een kruising tussen 'Father Ted' en 'Twin Peaks'!

Een verfrissende absurde politiekomedie van de hand van de bejubelde Franse regisseur Bruno Dumont, die de serie zelf kwam voorstellen op het afgelopen Film Fest Gent.

Technische specificaties 2-DVD box:
Een miniserie van Bruno Dumont (La Vie De Jésus)
Met Alane Delhaye, Lucy Caron en Bernard Pruvost
Herkomst: Frankrijk, 2014
Speelduur: 4 x 60 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands, Franse ondertiteling voor doven en slechthorenden
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 2.0

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.