12 23 okt. '21

Festivalfilm op DVD: Inside Llewyn Davis

P18l04b8n11p1v1gbif4s1g1p1b3b1
08 apr. 2014

De broertjes Joel en Ethan Coen (Fargo, The Big Lebowski, No Country For Old Men) zijn een graag gezien duo op filmfestivals wereldwijd. Hun laatste film - de heerlijk absurde en grappige retrokomedie Inside Llewyn Davis - was vorig jaar een van de grote kanshebbers voor een Gouden Palm in Cannes, (waar ze uiteindelijk aan de haal gingen met de Grand Prix, oftewel de Zilveren Palm) en was op het 40e Film Fest Gent één van de populairste titels uit het programma.

De film draait rond de getalenteerde wannabe-folkzanger Llewyn Davis, die het New Yorkse Greenwich Village van de jaren zestig afstruint in de hoop een solocarrière van de grond te krijgen. Het verhaal is gebaseerd op het leven van folkmuzikant Dave Van Ronk en het idee ontstond toen Joel op een dag tegen zijn broer vertelde dat hij een film wou maken waarin Van Ronk aan het New Yorkse Gerde's Folk City afgetuigd wordt. "We zijn allebei erg geïnteresseerd in de folkscene en hoe Greenwich Village er in de vroege sixties uitzag," aldus Ethan Coen.

De hoofdrol wordt gespeeld door 'Drive'-acteur Oscar Isaac. Die heeft, net als het titelpersonage dat hij vertolkt, een carrière met nogal wat ups en downs gehad, maar Inside Llewyn Davis is zijn grote doorbraak. Carey Mulligan (The Great Gatsby) speelt zijn vrouwelijke tegenhanger en popgod Justin Timberlake (The Social Network) kruipt in de huid van een op folkie Paul Clayton geïnspireerde muzikant. Die laatste schreef ook in amper vijf minuten tijd één van de songs voor de soundtrack, die voor het overige deel van de hand is van muzieklegende T-Bone Burnett.

Vanaf 8 april is de film beschikbaar op DVD en Blu-Ray.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.