12 23 okt. '21

Festivalfilm in de bioscoop: Much Ado About Nothing

P18fch3jt71qru1lbn1fo6j0ocup1
29 jan. 2014

Om zich zeker niet te vervelen tijdens zijn vakantie filmde Joss Whedon, tussen het opnemen en monteren van 'The Avengers' door, thuis ook maar een film. Een home movie met vrouwlief en de kids? Nee, Shakespeare. Whedon verzamelde in hun door zijn vrouw ontworpen huis een groep van zijn favoriete acteurs en in amper 12 dagen tijd maakten ze samen een hedendaagse versie in lumineus zwart-wit van 'Much Ado About Nothing', Shakespeare's klassieke romcom over twee erg verschillende koppels.

De bedenker van 'Buffy', 'Angel' en 'Firefly' gaat op zoek naar de screwball comedy in Shakespeare, maar vindt ook de donkere en seksueel getinte hoekjes in het werk van de bard. Hij maakt hier overigens ook zijn debuut als componist. Uit budgettaire overwegingen schreef Whedon zelf de score. Een ervaring die hij als "terrifying" omschreef. Hoe het ook zij, 'Much Ado' is een verfrissende update die door The New York Times werd omschreven als "the liveliest and most purely delightful movie" van het jaar.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.