10 21 okt. '23

Festivalfilm in de bioscoop: Love Is Strange

P196hju80g1q901blg1vf3mbf1tuc1
12 nov. 2014

De New Yorkse schrijver-regisseur Ira Sachs laat zijn goed onthaalde homoprent 'Keep the Lights On' (FFGent 2012) opvolgen door alweer een eigentijds liefdesverhaal dat plaatsvindt in de grootstad. 'Love is Strange' gaat over de romance van een ouder homokoppel in een omgeving waar dat maatschappelijk ongeoorloofd is, met alle strubbelingen van dien. Sachs kwam in oktober zijn nieuwe film zelf voorstellen in Gent.

Na een relatie van 39 jaar treden schilder Ben en pianoleraar George eindelijk in het huwelijksbootje, tijdens een idyllische ceremonie in lower Manhattan. Maar bij de katholieke school waar George werkt, slaat het nieuws in als een bom. George wordt ontslagen, waardoor het koppel hun spiksplinternieuwe appartement niet meer kan bekostigen. Tijdelijke oplossing? George trekt in bij de twee homoseksuele politieagenten die op de benedenverdieping wonen, terwijl Ben verkast naar Brooklyn, bij zijn neef Elliot en diens vrouw Kate, waar hij een kamer moet delen met hun temperamentvolle tienerzoon.

Intergenerationele spanningen, urbane vervreemding en de pijn en het verdriet van het apart wonen zorgen ervoor dat de relatie flink op de proef wordt gesteld. Met zijn combinatie van oprechte intimiteit en visuele flair mijdt Sachs de valkuilen van de sentimentele sitcom. Hij kneedt het geheel tot een subtiel en eerlijk drama, vermengd met zeemzoete humor en gedreven door ongedwongen, charmante vertolkingen van John Lithgow als Ben en Alfred Molina als George. "A beautifully observed portrait of love", vond Screen Daily-recensent Anthony Kaufman. (A.I.)

"Love is Strange" is te zien in:
- Cartoon's (Antwerpen)
- Actor's Studio en Vendôme (Brussel)
- Le Churchill (Luik)
- Studio Skoop (Gent)
- Buda (Kortrijk)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.