12 23 okt. '21

Festivalfilm in de bioscoop: 'I'm The Same, I'm Another'

P187lhdlql1h7m1c4egf8191kbnl1
24 okt. 2013

Je mag de Truiense regisseuse-scenariste Caroline Strubbe gerust toevoegen aan het lijstje straffe madammen van de Vlaamse film. In haar tweede langspeelfilm 'I'm the Same, I'm An Other' verweeft ze elementen van een psychologisch drama, een road movie en een onorthodox misdaadverhaal om het ontroerende verhaal te vertellen van de innerlijke reis van een man en een jong meisje op de vlucht door West-Europa.

Szabolcs (Zoltán Miklós Hajdu), een ietwat slonzige dertigjarige Hongaarse man, scheert met zijn wagen over een niet nader genoemde snelweg, de negenjarige Tess (Kimke Desart) zit op de achterbank. Hun interacties zijn geladen met spanning, terwijl ze zich een weg banen door een haventerrein en vervolgens aan boord klimmen van een vrachtboot richting Verenigd Koninkrijk. Daar komt hun gemeenschappelijk verleden aan het licht - een tragisch verleden, getekend door verlies. In het geheim duiken ze samen onder in een klein appartement aan de Engelse kust, waar Szabolcs uitgroeit tot een vaderfiguur voor de obsessief-compulsieve Tess. Verbonden door rouw, leven ze van dag tot dag, op zoek naar de grenzen van elkaars gevoelswereld.

In een persoonlijke esthetiek met prachtige cinemascope-beelden, desolate landschappen en een gedesatureerde cinematografie creëert Strubbe een even teder als hard visioen vol prangende stiltes en dito gevoelens. 'I'm the Same, I'm an Other' is het tweede deel in een drieluik over eenzaamheid, de zoektocht naar geluk en hoe het rollenpatroon van ouders het latere leven van kinderen bepaalt. De film is het vervolg op Strubbe's fel bejubelde langspeeldebuut 'Lost Persons Area', dat in 2009 in première ging in de nevensectie Semaine de la Critique van het festival van Cannes. In de hoofdrollen herkennen we opnieuw Kimke Desart en Zoltán Miklós Hajdu en verder wordt de cast aangevuld met onder andere Reinhilde Decleir.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.