12 23 okt. '21

Festivalfilm in de bioscoop: Die Andere Heimat

P1898sjfqj16jh7k21n0d17nth9p1
13 nov. 2013

Wie Edgar Reitz al niet kent van zijn bijdrage aan het Oberhausen Manifest (waarmee enkele Jonge Duitse filmmakers in 1962 de "Papas Kino" dood verklaarden en zo de weg baanden voor de Neue Deutsche Kino), kent hem vast van zijn indrukwekkende 'Heimat'-reeks. Die monumentale serie, bestaande uit 32 films die samen goed zijn voor een flinke 52 uur kijkplezier, biedt een overzicht van het Duitsland van de 20ste eeuw door de ogen van één familie in de Hunsrück-regio, waar Reitz vandaan komt. 'Die Andere Heimat' is een soort aanvulling die ook perfect bekeken kan worden als je de vorige 32 films niet gezien zou hebben.

De film speelt zich ook in Hunsrück af, maar deze keer in de 19de eeuw. We volgen twee broers die twijfelen of ze al dan niet naar Brazilië zullen emigreren om honger en armoede te ontvluchten. Reitz' diepgaande aanpak zorgt opnieuw voor een verassend sterke emotionele betrokkenheid bij de dromen, verwachtingen en tegenslagen van zijn personages.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.